Hirurg se oprostio od Saše Savića: Borio se za rodnu Srbiju i voljenu Rusiju

  • 24.04.2021. 16:31

Vođa ruskih "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov Hirurg istakao je da se pokojni Saša Savić, vođa Moto-kluba "Noćnih vukova" u Srbiji, cio život borio za rodnu Srbiju i voljenu Rusiju.

"Zbogom, brate. Cijeli tvoj život je bitka za rodnu Srbiju, za tvoju dragu i voljenu Rusiju. I taj tvoj odnos prema `Noćnim vukovima`, ruskom svijetu činio je naše sudbine nerazdvojnim. Iznad nas je bilo jedno nebo, isto plavetnilo, a u njemu zajednički duh bratske ljubavi, vere, duhovne, a možda i fizičke pobede nad neprijateljem", napisao je Hirug u svojoj objavi na "Fejsbuku".

On je podsjetio i događaj kada je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom posjete Beogradu slučajno na Savićevim grudima vidio medalju "Za povratak Krima" i prišao mu i upitao odakle mu to odličje.

Savić je rekao da je bio na Krimu, na čemu mu je Šojgu zahvalio, a na šta je vođa "Noćnih vukova" iz Srbije uzvratio da je osjećao potrebu da pomogne bratskom narodu.

"To je bio tvoj narod, Saša. Ti si bio u stanju da sa slomljenom rukom pređeš stotine kilometara, da nosiš humanitaru pomoć na Kosovo, da pritičeš u pomoć sunarodnicima i narodu u nevolji. Da ne postoje ljudi poput tebe, ne bi vrijedilo živjeti. Otišao si u noći na Lazarevu subotu. I sada Tropar Lazareve subote biće povezan još i sa tobom", napisao je Hirurg.

Saša Savić Švaba, vođa Moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenda je preminuo od posljedica infarkta u 44. godini.

Savić je u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.

Saša Savić, koji je rođen u Berlinu 1977. godine, a živio u Nišu, nosilac je četiri odlikovanja - Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 2014. godine, Ordena "Miloš Obilić", koji je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije pri ambasadi Rusije u Srbiji za zasluge širenja srpsko-ruskog prijateljstva.

On je nosilac i priznanja "Vidovdanski krst drugog reda" koji se dodjeljuje za humanitarni rad i pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Ovo prznanje mu je uručilo Udruženje ratnika policije.

Savić je nosilac i ordena koji mu je dodijeljen povodom 200 godina Georgijenskog krsta koji mu je, kako je tvrdio, bio najdraži. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм