Vlasti nude 20.000 evra za informacije

I dalje se traga za ubicom iz Dečana, raspisana nagrada

  • Извор: Блиц
  • 04.12.2021. 19:59

Od ubistva u Dečanima prošlo je šest dana, a od napadača koji je tada pucao iz kalašnjikova na autobus i tom prilikom ubio dvoje učenika i vozača, nema ni traga ni glasa. Vlada privremenih prištinskih institucija ponudila je prije pet dana 20.000 evra kao nagradu za onoga ko pruži informacije o izvršiocu ovog napada.

Maskirani napadač je tada pucao iz zasjede, a rafal je ispalio iz "kalašnjikova". Presreo je autobus između sela Šaptej i Glođane na Kosovu i Metohiji, prenosi "Blic".

Policija je odmah pokrenula istragu i potjeru za napadačem, a za sada, niko nije preuzeo odgovornost za napad.

"Vozač je bio mrtav i ovo dvoje djece smo odvezli u bolnicu, ali nije bilo znakova života", rekao je tada Mustafa Seljmani, predstavnik sela Glođane.

Poginuo je vozač Gani Đokaj i učenici Ljediona Hamzaj i Genta Mustafaj koji imaju 18 i 17 godina, a povrijeđen je sedamnaestogodišnji učenik koji je u stabilnom stanju.

"Dežurni ljekar je ubrzo izašao na lice mjesta gdje je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. Vozač je preminuo na licu mjesta, dok su dva učenika preminula u bolnici", saopštili su tada.

Stradali učenici su sahranjeni prije četiri dana, a posljednjem ispraćaju prisustvovao je veliki broj građana.

"Volio bih da nikada ne bude ovakvih jezivih slučajeva, kada se djeca dočekuju u kovčezima. Apelujem da se ne zaustavlja istraga dok se slučaj ne rasvijetli. Molim sve koji imaju informacije da sarađuju sa državnim organima. Izražavam saučešće porodicama Mustafaj i Hamza, kao i njihovim vršnjacima", rekao je gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj, a prenijela "Koha".

Motiv napada još uvijek nije poznat. Mediji su prenijeli dva moguća, ali vlasti nisu potvrdile da li do bilo kog od njih dovela istraga. Jedino što je saopšteno iz policije jeste da postoje različite linije istrage i da se ona odvija u tri pravca međutim, rekli su da do sada nisu došli do konkretnog motiva.

Prije scenarijima koje mediji navode, jedan putnik je uznemiravao djevojke u autobusu, vozač ga je izbacio a on se vratio s kalašnjikovim, sačekao autobus i počeo da rešeta. Dok je druga verzija priče da je riječ o nesporazumu među auto-prevoznicima.

Drugu verziju prokomentarisao je rođak ubijenog vozača rekavši za "Kosovo online" da se ubijeni ubijeni Gani nikad nije požalio da ima probleme ni sa kim.

Inače, kako su objavili prištinski mediji na albanskom jeziku, u poslijeratnom periodu je više od 400 nerasvijetljenih ubistava na Kosovu i Metohiji.

Podsjetimo, u blizini sela Glođane kod Dečana u petak, 26. novembra, je iz kalašnjikova pucano na autobus, a vozač autobusa i dvoje učenika poginuli su u napadu. Jedan od njih je Ljedion Hamzaj.

Vlada privremenih prištinskih institucija ponudila je 20.000 evra kao nagradu za onoga ko pruži informacije o izvršiocu napada na autobus u Glođanu kod Dečana, kada su ubijene tri osobe.

Kako se navodi, policija tzv. Kosova radi na tome da slučaj napada na autobus bude riješen u najkraćem mogućem roku. 

Inače, međunarodne organizacije na KiM uključujući i američku ambasadu upozorile su kao i proteklih godina u ovom periodu na mogućnost terorističkih napada na Balkanu, gdje su uvrstili i tzv. Kosovo.

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)