Гдје ће Јерковић?

Има ли СНС већину у Београду?

  • Извор: АТВ
  • 30.01.2024. 22:28

Ми нећемо у коалицију ни са ким, никог нећемо подржати и нећемо правити никакве компромисе.

Све су гласније спекулације да су неки почели да кокетирају са идејом да се, упркос званичном ставу листе доктора Несторовића, ипак разговара са СНС-ом и СПС-ом. Данима преко друштвених мрежа ратују Александар Јерковић и “Ми глас из Народа”. Јерковић је био носилац њихове листе за Београд али у име покрета “Нема назад – иза је Србија”. Све је почело тако што је написао да очекује разговор са својим коалиционим партнерима о београдским изборима. 

"Он у ствари жели сад покриће неко да каже па добро, био сам у коалицији с њима па сад тражим другог коалиционог партнера. Не, он је изабран као кандидат „Ми-глас из народа“ и он жели да оправда то што сад жели да искаче из нашег јасног става да нећемо у коалицију ни са влашћу ни са опозицијом, и себе жели да оправда на такав чин", каже Александар Павић, један од оснивача "Ми - глас из народа".

Павић тврди да је Јерковић тражио гаранције да ће у случају поновљених избора опет бити кандидат за градоначелника, али да му то није прошло. Велике амбиције имао је и на листи за републичке изборе. Kажу да је Јерковић пробао и да им “намјести” пред камерама када су се предавали потписи за републички ниво, јер се појавио у сједишту РИK-а и питао шта је са листом за Београд. Јерковић је баш тај снимак објавио на друштвеним мрежама. Тврди, доказује због кога је “пукла љубав”. 

Јерковић: Зашто не предајемо за Београд?

Жена: Зато што си упропастио.

Јерковић: како сам упропастио?

Жена: Нећемо сад о томе. 

Јерковић: Хајде људи да предамо за Београд. Шта ћемо са ових 3.500 људи? 

Јерковић се ових дана активно јавља из Москве. За поједине медије изјавио је да са СНС-ом И СПС-ом није имао никакве разговоре. На друштвеним мрежама је поручио да ће свако ко је добио мандат на листи Александар Јерковић, а буде у неком другом одборничком клубу – бити прелетач. Александар Шапић поручује – СНС не купује одборнике нити ишта ради иза кулиса. 

"Онај ко буде желео да заједно са нама на било који начин саучествује у вођењу Београда ће то јавно да каже", каже Шапић. 

Kонститутивна сједница Скупштине Града заказана је за 19. фебруар. До тада коалиција СНС – СПС има времена или да нађе трећег коалиционог партнера или двоје одборника који би прешли на њихову страну. У супротном, избори у престоници биће поновљени.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм