Niš

Incident u Kovid bolnici: Boca sa kiseonikom izazvala požar, nekoliko povrijeđenih

  • 22.11.2020. 15:51

U Kliničkom centru Niš, danas oko 13.30 časova došlo je do incidenta u kojem je povrijeđeno više osoba.

Dva ljekara Kliničkog centra u Nišu i jedna medicinska sestra zadobili su opekotine prilikom gašenja priručne boce sa kiseonikom koja se danas oko 14 časova zapalila u novoj zgradi Kliničkog centra u Nišu, na mjestu prijema kovid pacijenata, saznaje Blic.

Povrede koje je zadobilo medicinsko osoblje, na sreću su lakše prirode, a zahvaljujući njihovoj brzoj i pravovremenoj reakciji nije povređen niko od pacijenata i spriječene su teške posljedice.

– Nakon trijaže na Infektivnoj kinici, jedan pacijent je došao u novu zgradu KC Niš na mjesto na kome se vrši prijem u kovid odeljenje. Međutim, budući da mu je saturacija bila niska, medicinsko osoblje je krenulo da ga odmah priključi na kiseonik preko priručne boce, kada se ona zapalila pod okolnostima koje se utvrđuju. Dva ljekara i jedna medicinska sestra odmah su reagovali, zahvaljujući njihovoj brzoj I pravovremenoj reakciji niko nije povrijeđen od pacijenata ali su oni zadobili lakše opekotine prilikom gašenja vatre. Osoblje je odmah zbrinuto u Urgentnom centru u Nišu, a o incidentu je obaveštena policija i vatrogasko spasilačka brigade MUP koja je izašla na teren – kaže portparol KC u Nišu Nikola Marković.

Nakon paljenja boce odmah su se aktivirali protivpožarni sistemi, a istragom će biti utvrđeno kako je došlo do požara na boci sa kiseonikom.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија