OŠ Vladislav Ribnikar

Inspekcija u školi gdje je počinjen masakr

  • Извор: Курир
  • 22.05.2023. 09:47

Prosvjetna inspekcija ući će danas u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u kojoj se dogodio masakr kada je učenik (13) ubio devet đaka i školskog čuvara, saznaje Kurir.

Kako su ranije pisali, roditelji djece iz odeljenja VII/2, uputili su u petak dopis Ministrastvu prosvjete u kojem zahtijevaju hitnu suspenziju direktorke Snežane Knežević, kao i utvrđivanje njene lične odgovornosti i postupanje prema učenicima i roditeljima tog odjeljenja.

Među zahtjevima je i suspenzija školskog psihologa Lidije Maksić i školskog pedagoga Jelene Vujičić, i to do okončanja istrage i utvrđivanje njihove lične odgovornosti za nastali tragični događaj.

Otac ubijene djevojčice: Doktorka je djeci puštala narodnu muziku da se povežu sa dušama poginulih?!

Otac ubijene djevojčice: Doktorka je djeci puštala narodnu muziku da se povežu sa dušama poginulih?!

Podsjetimo, u ovoj školi danas nastava u obje smjene uz prisustvo šest policajaca. Nezvanično, škola nastavlja s radom, po programu bez ocjenjivanja i bez ispitivanja samih učenika.

Inače, roditelji djece odeljenja VII/2 ostaju pri ranije iznetim zahtjevima, među kojima su i da se u potpunosti i do kraja izvrše rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obaveste zainteresovane strane u skladu sa zakonom, odgovor na pitanje šta će biti sa dječakom koji je počinio masakr i u kom su statusu njegovi roditelji, kao i odgovor na pitanje šta će se i kako, osim obezbjeđenja sredstava, konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.

Video: Audijem sletio u Bosnu, vozač preminuo u bolnici

Video: Audijem sletio u Bosnu, vozač preminuo u bolnici

Roditelji traže i odgovor na pitanje šta je konkretno preduzeto ili će biti preduzeto povodom zahtjeva za utvrđivanje odgovornosti ljudi koji su iznijeli u javnost spisak sa imenima djece iz odjeljenja. Zatražili su i određivanje jednog ili manje grupe lica od strane nadležnih organa za neposrednu komunikaciju i koordinaciju aktivnosti sa roditeljima VII/2 odjeljenja zbog svojih specifičnosti.

Nikola Kojo: Ponizno molim roditelje djece iz "Ribnikara" da ne šalju djecu u školu

Nastava u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj se nedavno dogodio masakr, u kojem je stradalo 10 đaka, nastavljena je od jutros, potvrdila je Snežana Vuković iz Ministarstva prosvjete Srbije.

Tim povodom oglasio se i poznati srpski glumac Nikola Kojo, koji moli roditelje da svoju djecu ne šalju na nastavu.

"Ponizno molim roditelje dece iz 'Ribnikara' da ne šalju decu u školu", započeo je Kojo.

Nikola Kojo: Ponizno molim roditelje djece iz

Nikola Kojo: Ponizno molim roditelje djece iz "Ribnikara" da ne šalju djecu u školu

(Kurir)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.