Stravično ubistvo

Ivan kog je žena zabetonirala još uvijek nije sahranjen

  • Izvor: Kurir
  • 17.07.2022.18:07

Prošlo je 19 dana otkako je u selu kod Leskovca pronađeno zazidano tijelo, za koje se sumnja da je Ivan Stojanović (40).

Njegova porodica još uvijek nema zvaničnu potvrdu da se radi o Ivanu, te s toga nisu ni preuzeli tijelo kako bi ga sahranili.

Podsjetimo, da je Ivan najvjerovatnije mrtav saznalo se 28. juna, na dan pokopa njegove supruge Biljane (38), koja je izvršila samoubistvo, a za koju se sumnja da je ubila Ivana još prije tri godine.

"Filmski zločin u selu Veliko Trnjane otkriven je kada su Biljanina djeca, poslije njene sahrane, pronašla očev pasoš u kući i o tome obavijestila strica, inače pripadnika MUP. Inače, rodbina je sve vrijeme mislila da je Ivan u Rusiji. Njegov brat došao je tog 28. juna u kuću i u pomoćnoj prostoriji pronašao zazidano tijelo, a kada je sklopio kockice i shvatio da se sa Ivanom niko osim Biljane nije čuo pune tri godine, posumnjao je da je riječ o lešu njegovog brata", podsjeća izvor.

Tijelo je otkriveno prije 19 dana, nakon čega je poslato na obdukciju i DNK analizu, od kada porodica nema novih informacija.

"Još uvijek ne znamo ništa, čekamo na rezultate DNK analize. Djeca su kod kuće, najstarija kćerka je saznala za zločin na početku, a mlađoj smo morali da kažemo nedavno. Potreseni su i uznemireni, ali nama ne ostaje ništa više osim da brinemo o njima i potrudimo se da im obezbijedimo najveći mir. Ostali su u porodičnoj kući i stalno je neko sa njima", rekao je Ivanov brat i dodao:

"Ne znam kad će se ova agonija završiti ni kada ćemo moći da preuzmemo tijelo, a brinem se za djecu", rekao je.

Podsjećamo, Biljanino tijelo pronađeno je u šupi na bijelom čaršavu i jastuku, a pored je bila nekakva bočica, pa se sumnja da se otrovala. Nakon Biljanine sahrane njegov brat Nenad je došao do kuće kako bi sklonio oružje brata, jer je bio lovac kada je otkrio da je oružje odjavljeno, a neposredno nakon toga mu je bratanica rekla da je pronašla pasoš. On otkriva da je u istom razgovoru sa djecom svog brata saznao da u kući imaju zlato.

"Bratanica mi je rekla da ne idemo u prostoriju koja se nalazi do one u kojoj se Biljana ubila, jer se tu nalazi zazidano zlato. Ta soba bila je zaglavljena grančicom, a u njoj je bilo sijena i šuški kukuruza. Vidjeli smo ozidan dio u veličini bureta sa zidom. Krenuli smo da lupamo i čupamo beton i cigle. Odvratan miris proširio se prostorijom, upalio sam lampu i vidio lobanju. Izašao sam napolje, popio vodu i odmah pozvao policiju", pričao je ranije Nenad.

U prvom momentu, kako navodi, od šoka nije ništa shvatio.

"Lobanja je imala malo izbačeno čelo kao moj brat i odmah me podsjetila na njega. Počeo sam da povezujem stvari, on se nije javljao, niko ga nije čuo, niko ga nije vidio. Nisam bio siguran stopostotno, ali posumnjao sam da je to tijelo mog brata, činjenice su bile očigledne", navodi Nenad.

Par dana nakon toga najstarija kćerka je saznala za stravičan događaj kada je riješila da ode na majčin grob kako bi zapalila svijeću.

"Njihova kćerka saznala je za cijelu priču. Pošto je bila subota, dan kada se ide na groblje, skupila je snage i otišla. Zapalila joj je svijeću i onda izustila jednu jezivu rečenicu: “Ovo ti je, monstrume, prva i posljednja svijeća koju sam ti zapalila, više ti nikada na grob neću doći, ubila si mi tatu!”, a potom je otišla".  rekao je ranije Nenad, piše Kurir.

Tagovi: