Београд

Из Палате "Србија" украдено ордење, међу осумњиченима бивши државни секретар

  • Извор: Агенције
  • 15.03.2024. 17:09

Слободан Хомен, бивши државни секретар у Министарству правде Србије и адвокат, осумњичен је да је, са још девет особа, опљачкао десно крило Палате "Србија" и из канцеларије у њему однио 43.000 комада државног ордења.

Он је један, од двоје осумњичених, за којима се трага.

Слободан Хомен је на седници Владе Србије 24. марта 2011. године именован за функционера задуженог за координацију односа са јавношћу.

Био је посланик у сазиву од 2012-14, а мандат му је потврђен и у сазиву послије тога. Није непознаница да је Хомен колекционар одликовања Краљевине Србије и Краљевине Југославије.

Осморо ухапшено, двоје у бјекству

Како смо раније саопштили, у опсежној акцији хапшења која је организована од стране Трећег основног јавног тужилаштва у Београду и Управе криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала лишено је слободе осам особа, а за двоје је расписана потјерница због сумње да су опљачкали зграду СИВ-а и однијели на десетине хиљада ордења.

Како се сазнаје, ухапшени су Ј.М. (65), Н.А. ), И. З. (63), О. П. Г. (65), С. С. (44), А. Т. (60), А. Р. (61) и Р. К. (64), док је за два лица С. Х. (52) и С. Б. (46) Треће тужилаштво суду поднијело приједлог за расписивање потерница.

Према наводима кривичне пријаве, за сада 10 лица је у саизвршилаштву из канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а извршило тешку крађу државне имовине и то 43.000 државног ордења изузетно велике вриједности.

Осумњичени су саслушани, сви су изнијели одбране, након чега је Треће тужилаштво поднијело суду приједлог да се према четири лица одреди притвор, према два лица распише потјерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима, а према три лица мјера обезбјеђења несметаног вођења кривичног поступка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм