Србија

Изгласана нова Влада

  • Извор: РТС
  • 02.05.2024. 17:44

Скупштина Србије изабрала је нову Владу Србије на челу са предсједником Милошем Вучевићем.

За нову владу гласало је 152 од 213 присутних посланика, 61 је био против. Уздржаних није било, а одсутно је било 37 посланика.

Нова Влада Србије имаће 31 члана, од чега пет министара без портфеља.

Нова влада има трећину нових имена у односу на претходну Владу Србије коју је предводила Ана Брнабић.

Први потпредсједник Владе и министар финансија је Синиша Мали, потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министар одбране је Братислав Гашић, а министар спољних послова Марко Ђурић.

Потпредсједник Владе и министар заштите животне средине и водопривреде је Ирена Вујовић, потпредсједник Владе без ресора је Александар Вулин.

Горан Весић је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Дубравка Ђедовић Хандановић министар рударства и енергетике, Томислав Момировић – министар унутрашње и спољне трговине.

Маја Поповић је министар правде, Јелена Жарић Ковачевић министар државне управе и локалне самоуправе, Томислав Жигманов министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Тања Мишчевић је министар за европске интеграције, Славица Ђукић Дејановић министар просвјете, Адријана Месаровић министар привреде, Александар Мартиновић министар пољопривреде, Златибор Лончар министар здравља.

Немања Старовић је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милица Ђурђевић Стаменковски министарка за бригу о породици и демографију, Зоран Гајић министар спорта, Никола Селаковић министар културе, Милан Кркобабић министар за бригу о селу.

Јелена Беговић је министарка науке, технолошког развоја и иновација, Хусеин Мемић министар туризма и омладине, Дејан Ристић министар информисања и телекомуникација, а Дарко Глишић министар за јавна улагања.

Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Усаме Зукорлић, Ненад Поповић и Татјана Мацура су министри без портфеља.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: