РИК

Излазност у Србији до 12 часова 21,33 одсто, забиљежени инциденти

  • Извор: АТВ
  • 17.12.2023. 13:24

Излазност на изборе у Србији до 12 часова износи 21,33 одсто, рекао је директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић на конференцији за новинаре Републичке изборне комисије Србије.

На прошлогодишњим изборима, који су одржани 3.априла, излазност до 12 часова износила је 20,52 одсто, док је коначна излазност била 58,6 одсто, рекао је он.

Предсједник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је да је Удружење Црта навело да се у Оџацима догодио инцидент приликом којег им је уништен један аутомобил. 

„Извршили смо провјеру и тај инцидент се заиста догодио. РИК најоштрије осуђује инцидент. Одговорни за уништавање аутомобила биће приведени, адекватно санкционисани, у складу са надлежностима државних органа“, рекао је Димитријевић додајући да су починиоци већ идентификовани.

Један инцидент се догодио у Блацу. У медијима је наведено да је једно лице дијелило новац гласачима око бирачког мјеста, полиција је одвела ово лице у полицијску станицу да да изјаву, рекао је Димитријевић.

У Бору, на бирачком мјесту 27, тврди се да је бирачко мјесто пресељено преко ноћи. 

„Увидом у нашу документацију је утврђено да бирачко мјесто јесте пресељено, али на основу нашег рјешења које је донијето 8. децембра, у законом прописаном року“, изјавио је предсједник РИК-а.

Додао је да гласање на свим осталим бирачким мјестима протиче без иједног инцидента.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: