Divne vijesti

Izliječen ris, u petak se vraća u Nacionalni park Đerdap

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2023. 16:38

Mužjak risa koji je polovinom novembra prošle godine nađen povrijeđen u Nacionalnom parku Đerdap, oporavio se i u petak, 3. februara, biće vraćen u svoje stanište.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine koje je koordinisalo zbrinjavanje risa je saopštilo da je star između pet i sedam godina, a povrijedio se kada ga je udario automobil na Đerdapskoj magistrali.

Njegov opravak su pomogli Nacionalni park Đerdap i ZOO vrt u Boru gdje je dobio veterinarsku pomoć.

Ris kojeg su u NP Đerdap nazvali "Rista", dobio je GPS ogrlicu kojom će se narednih godinu ;dana pratiti njegovo kretanje, te će se dobiti i podaci o teritoriji koju koristi. Ministarstvo zaštite životne sredine je istaklo da će to biti prvi ris u Srbiji koji će biti praćen na taj način.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм