Snažno nevrijeme

Jaka oluja u cijeloj Srbiji: Saobraćajnice potopljene, voda ušla u domove

  • Извор: Блиц
  • 30.07.2023. 18:41

Nevrijeme iz Hrvatske već je stiglo u Srbiju, a za vrlo kratko vrijeme oluja praćena obilnim padavinama pogodila je gotovo sve dijelove zemlje.

Poslije Subotice, Novog Sada i Beograda, nevreme se sručilo i na Čačak i Kraljevo.

Nevrijeme je pogodilo okolna sela u Čačku, a intenzivan grad na pojedinim poljoprivrednim usjevima ponovo je napravio štetu.

Nevrijeme u Kraljevu

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, vozač autobusa otežano vozi na ulazu u Kraljevo, dok putnica javlja da niko u autobusu ne spava od jake kiše i orkanskog vjetra.

„Strašno nevrijeme na ulazu u Kraljevo, mislim da niko u autobusu ne spava“, piše u opisu videa. Nevreme praćeno jačim vetrom pogodilo je dijelove Beograda bliže Novom Sadu, piše BlicTako su dijelovi zemunskih naselja u blizini puta ka Novom Sadu pod snažnim udarima vjetra i jakog pljuska.

Podsjetimo, RHMZ je od jutros izdao više najava i upozorenja na promjenu vremena i olujno nevrijeme sa obilnima padavinama.

Jaka kiša sa grmljavinom u Subotici

Prva na udaru bila je Subotica. Na momente su udari vjetra bili ekstremno jaki, a intenzitet nevremena se iz minuta u minut pojačavao. Kiša je toliko jako padala, pa je djelovalo kao da se stvorila kišna zavjesa. Nakon pljuska koji je pogodio Suboticu, nevreme koje dolazi iz Hrvatske zahvatilo je i Novi Sad, gdje su udari vetra bili jaki, a intenzitet nevremena se pojačava iz minuta u minut.

Čitavim gradom čula se grmljavina, a kiša je otežavala saobraćaj. 

Inače, hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio je mapu nevremena koje se sa područja Hrvatske preselilo u Srbiju.

„Upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode na području zapadne Bačke. Oblačnost koja je na području istočne Baranje uslovljavala jake pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u zoni pljuska će se u narednih pola sata premještati ka zapadu Bačke, Apatin i okolina“, navodi se u ovom hitnom upozorenje.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.