Podignuta optužnica

Jedini grijeh mog sina je što je vjerovao prevarantu: Marjan je umro nakon "liječenja" kod Miroljuba Petrovića

  • Извор: Блиц
  • 12.08.2022. 15:29

Čula sam da je protiv njega podignuta optužnica i da može da dobije tri godine zatvora. Šta je to kad mog sina više nema i ništa ga neće vratiti...

Ovim riječima, svoju bolnu ispovijest za "Blic" započinje Jelenka Batovac, majka pokojnog Marijana Batovca, jedne od žrtava nadriljekara i šarlatana Miroljuba Petrovića.

Protiv Miroljuba Petrovića je prije nekoliko dana končano podignut optužni predlog za krivična djela nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo. On se tereti da je "bez dozvole za lijek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju lijeka spravljao biljne lijekove -tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme liječio više lica", između ostalih sada pokojne P. S. iz Skoplja i pokojnog Marijana Batovca iz Novog Sada.

Neutješna Jelenka, za podizanje optužnica saznala je preko medija.

- Niko mi se nije obraćao još od trenutka kada su dolazili inspektori iz Leskovca da uzmu moju izjavu, pa tako i ovo saznajem iz medija – priča Jelenka za "Blic" kroz suze.

Kako kaže, posljednja tri meseca bila je uz svog sina, gledajući kako ga život napušta. Prvo što je zatekla i što nikad neće moći da zaboravi kada je došla u njegov stan u Beogradu bilo je 17 bočica nekakvih tinktura, za koje joj je sin rekao da je naručio od Miroljuba Petrovića.

- Ne mogu ni da opišem kako je to sve izgledalo. Smršao je preko 20 kilograma za 40 dana, a kada sam ga pitala zašto ne jede ništa, odgovorio mi je da kad to popije ne može da jede ništa, jer mu je muka – prisjeća se Jelenka i dodaje da je Marijan vjerovao da će kada sve to popije potpuno ozdraviti.

Тагови: