Novi detalji

Jeziv prizor: Maloljetnik autom udario u banderu

  • Извор: Курир
  • 08.08.2022. 08:00

Tinejdžer (17) povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u ranim jutarnjim satima u beogradskom naselju Kaluđerica, kada se svojim "golfom 4" zakucao u betonsku banderu, a potom od siline udarca završio u komšijskom dvorištu.

Nesrećni mladić imao je probnu dozvolu i nije imao pravo da upravlja automobilom u vrijeme nesreće, koja se dogodila u 4.30 časova.

- Policiji je prijavljeno da je došlo do nesreće na uglu ulica Vojvode Stepe Stepanovića i Vranjske. Mladić je, najvjerovatnije zbog neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonsku banderu - objašnjava izvor Kurira i dodaje:

Izgužvan automobil

- Od siline udarca automobil se odbio, probio ogradu i završio u dvorištu pored. Maloljetnik je prebačen u Urgentni centar, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede i uzeta mu je krv za analizu da bi se utvrdilo da li je vozio pod dejstvom alkohola - priča izvor i dodaje da od "golfa 4" gotovo ništa nije ostalo jer su kola u potpunosti uništena i izgužvana, a otvorio se i erbeg.

Stanovnici Ulice vojvode Stepe Stepanovića kažu da ih je probudio stravičan udarac u ranim jutarnjim satima, a da su na ulici zatekli jeziv prizor.

- Svi smo spavali kada se to dogodilo. Udarac je probudio cijeli komšiluk. Kad smo izašli na terasu da vidimo šta se događa, ugledali smo potpuno smrskan automobil. U kratkom roku svi su izašli iz svojih kuća i pritrčali da pomognu mladiću - objašnjavaju komšije.

(Izvor/Foto: Kurir)