Оснивач Фондације "Пронађи ме"

Јурић о несталој Данки: Много тога је нејасно...

  • Извор: Блиц
  • 01.04.2024. 19:33

Оснивач Фондације "Пронађи ме" Игор Јурић огласио се поново о случају нестанка мале Данке Илић (2) за којом потрага траје већ седам дана.

"Сигурно је то да се Данка не налази на терену који је претражен. Много је тога нејасно, како се дијете ту нашло, како се изгубило, како је могуће да није било аута и слично. То су питања на која немам одговор. Терен је детаљно претражен, неко нешто мора да зна. Ово је унапријед планирано, унапријед смишљено. Тај узраст од двије године је кључан, мјесто нестанка је чудно, све наговјештава да је морао да постоји план да се овако нешто деси“, изјавио је Игор Јурић.

"Мислим да одговор на питање гдје је Данка лежи у Србији"

Осврнуо се и на снимак дјевојчице која одговара опису нестале Данке Илић, а који је настао у центру Беча.

"Дјевојчица личи на несталу Данку. Желим да се захвалим човјеку који је снимио, то је велики успјех свих нас, успјели смо да обавијестимо и људе у дијаспори. Расписана је потјерница, и то ће се сигурно провјерити. Не смијемо искључити наравно ову могућност, али мислим да одговор лежи овдје у Србији“, рекао је.

"Највећа нада ми је да породица није уплетена у нестанак"

Игор Јурић каже и да све околности које су довеле до нестанка Данке Илић буде сумњу.

"Ја сам јако опрезан. Заиста ми је највећа жеља, нада, да породица није уплетена у ово. Мислим да би то био пораз цијелог друштва. С обзиром на неприступачност терена, положај аутомобила, како је дијете нестало“, каже Јурић.

Подсјећамо, двогодишња Данка Илић нестала је прије седам дана и од тада траје активна потрага за њом. Током викенда појавио се снимак који је настао у центру Беча а на којем се види дјевојчица која личи на несталу Данку. У акцију потраге за несталом Данком укључена је и бечка полиција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?