Привукла пажњу

Ко је фатална црнка из штаба СНС-а?

  • Извор: Мондо.рс
  • 18.12.2023. 20:29

Уз изборни тријумф Српске напредне странке (СНС), пажњу јавности је привукла и црнокоса дама која је у изборном штабу напредњака стајала на бини тик до премијерке Ане Брнабић током њеног обраћања. О њој се дан послије избора прича, не само због маркантног шала који је имала око врата, већ и атрактивне спољашњости. У питању је Љубица Вранеш, солиста Београдске опере, која је крајем новембра ове године приступила СНС.

Ко је Љубица Вранеш?

Дипломирала је на Факултету музичке умјетности у Београду гдје је и магистрирала. Добитник је прве награде, као и награде за најбољег мецосопрана на такмичењу "Никола Цвејић“ коју јој је додијелила професорка Бисерка Цвејић. Такође, освојила је и прву награду на међународном такмичењу "Петар Коњовић“.

Била је члан ансамбла оперског студија Народног позоришта који је водио професор Никола Китановски, а потом и у оперском студију "Борислав Поповић“, који су водили професор Радмила Бакочевић и Маестро Дејан Савић.

"Сан сваке оперске пјевачице је да пјева Кармен"

Члан је оперског ансамбла Народног позоришта у Београду. Наступала на концертима "Пут ка Белканту“ као и многим концертима у Београду и широм наше земље. Улогом Фенене у Вердијевој опери "Набуко" дебитовала је у Темишварској опери у Румунији, након чега су јој се отворила врата и у другим оперским кућама широм Румуније.

Била је и у насловној улози у опери "Кармен" на Великој сцени Народног позоришта. Изјављивала је да је сан сваке оперске певачице да пева Кармен. Како је причала, Кармен је сама по себи необична јер не вјерује да данас постоји жена која размишља у свом животу и живи као тај лик.

"Музика је та која оставља публику до краја у сали, али потребно је да и Кармен буде врхунски уређен лик да би публика изашла срећна", нагласила је Вранеш. Остварила се у многобројним улогама на сцени Народног позоришта у Београду. Добитник је награде “Оскар Данон”.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: