Vozač kamiona

Kokain krio u smrznutoj pici - Vladanu Petroviću 14 godina zatvora zbog trgovine kokainom

  • Извор: Агенције
  • 14.12.2021. 16:47

Vladan Petrović (40), vozač kamiona rodom iz Srbije, osuđen je u sudu u Mančesteru na 14 godina zatvora zbog trgovine kokainom. Kako prenosi BBC, državljanin Srbije koji je uhapšen u martu, pokušao je u Veliku Britaniju da prokrijumčari 50 kilograma kokaina sakrivenog u hladnjači sa picom.

Vrijednost droge koja je pronađena u njegovom kamionu, procjenjena je na skoro šest miliona evra. Petrović je, kako navode, radio kao vozač hladnjače.

Putovao iz Italije

- Na put je krenuo iz Italije, gdje je njegova hladnjača bila uredno natovarena pošiljkom smrznutih pica, čije je krajnje odredište bila Velika Britanija. Na drugoj lokaciji, koja je i dalje nepoznata, natovario je kokain. Droga, 31 paket, bio je ispod pica, a 19 paketa sa po kilogramom kokaina policija je pronašla u kabini kamiona - saopštila je policija, prenosi ovaj portal.

Lisice su mu, kako navode, stavljene kada je stigao u jedno skladište u Britaniji, u mjestu Hejvud u Mančesteru.

- Radnici koji su trebali da istovare pice u skladištu, postali su sumnjičavi zbog njegovog ponašaranja i odmah su pozvali policiju. Hladnjača i kamion su detaljno pretreseni i tada je otkriven veliki tovar droge - prenijeli su mediji. Ogranizator i naručilac pošiljke, kako navode, nisu otkriveni. Istražitelji vjeruju da je droga bila namijenjena lokalnim kriminalnim grupama, koje su namjeravale da ga rasparčaju i prodaju. Droga bi, kako navode, na ulici dostigla još veću vrijednost od šest miliona evra.

- Petrović je uhapšen u skladištu. Vjeruje se da je on bio dobro plaćen da preveze pošiljku - navode oni.

Тагови:
  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.