Zemun

Komšija iz pakla: Zavrnuo vodu Iliji, situacija izmakla kontroli

  • Извор: Блиц
  • 08.03.2022. 12:03

U jednoj zgradi u Zemunu direktor osnovne škole u penziji Ilija Jovičić živio je mirno i u spokoju sve dok 2016. nije dobio novog komšiju. Danas mu je život znatno otežan jer mu je taj isti komšija isključio vodu u stanu.

Sve je počelo kada je pomenuti komšija kupio suvlasnički dio nepodijeljene zgrade u kojoj Ilija živi sa svojom porodicom. Nakon toga on prisvaja podrum, koji je zajednički prostor, i zaključava ga, zbog čega se gospodin Jovičić obraća sudu.

Donijeta je presuda koja je sporni prostor dodijelila suvlasniku. Međutim, Vrhovni kasacioni sud je ocijenio da “tužbeni zahtjev tužioca za predaju spornog podruma u suposjed nije mogao biti odbijen i da bi tužiočevo pravo moglo prestati samo u slučaju da je jasno i nedvosmisleno izjavio volju da neće koristiti sporni podrum, što ne proizilazi iz činjeničnog stanja”.

– Cijela situacija je izmakla kontroli 15. februara ove godine kada je komšija odlučio da se iseli, ali izgleda ne za stalno. Prije nego što je otišao, zavrnuo je ventil za vodu u podrumu i zaključao spornu prostoriju – ispričao je Jovičić za Blic.

Gospodin Jovičić je više puta pokušao da se obrati nadležnim organima, ali kako kaže, nije dobio nikakav odgovor.

Bilo i prijetnji

Obratio se u PS Zemun gdje su mu rekli da ovo nije njihova nadležnost, dok je komunalna milicija ostala nijema nakon podnijete prijave. Pravdu je, dodaje, potražio i kod sudije krivičara, koji mu je rekao da to što je komšija uradio nije krivično djelo.

– Komšija mi je čak jednom zaprijetio da će dovesti velikog rotvajlera i vezati ga hodnik kako ja i moja žena Vera ne bimo mogli da uđemo u svoj stan – očajan je čovjek.

U ovakvoj situaciji, kaže, notari ne žele da ovjere nešto što je pod teretom, dok banke ne daju ovakvim korisnicima kredite.

Lijepa strana priče

Ipak Ilija Jovičić i njegova porodica nisu ostali sami u ovoj bici. Njihove komšije, porodica Smederevac, su im pružile svu neophodnu pomoć. Omogućili su im da koriste njihovo kupatilo, a svu svježu vodu koju koriste donose upravo iz njihove kuće. Naravno, nakon poziva na tuširanje slijedi i domaćinski doručak.

Nakon što je podijelio svoju priču na Fejsbuk nalogu, Iliji je u pomoć pristigla i jedna firma, koja mu je obezbijedila višemjesečne zalihe vode. Još samo da nadležni riješe problem za stalno.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок