Epidemiolog

Kon: Neophodno ponovo razmotriti pooštravanje mjera

  • Извор: РТС
  • 13.08.2021. 22:51

Neophodno je da se ponovno razmotri pooštravanje mjera ili uvođenje kovid propusnica u Srbiji, poručio je epidemiolog Predrag Kon.

Prema njegovim riječima, mora se, pod jedan, pojačati vakcinacija, jer to je najjača i specifična mjera borbe, a onda i sve ostale mjere koje sprečavaju kontakte.

- I ono što smo davno rekli, ako dolazi do okupljanja, mora da bude vrlo kontrolisano - ističe Kon, prenosi RTS.

Pred novu sjednicu Kriznog štaba Srbije Kon kaže da će se razmarati načini da se pojača vakcinacija i nepoularne mjere - dozovoljeno okupljanje za vacinisane i one koji su preležali kovid kao i obavezno testiranje.

- Koliko vidim, festivali to poštuju. Onaj koji nije preležao i koji nije vakcinisan, ima dest puta veći rizik od zaražavanja - navodi Kon.

Kon poručuje da "ovako ne može", i da moraju biti uvedene kovid propusnice ili skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

On je ukazao da je stav medicinskog dijela Kriznog štaba obavezna vakcinacija za medicinske radnike ne samo da bi zaštitili sebe već i pacijente.

Kon je dodao da bi to trebalo da važi i za vojsku i policiju.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм