Podrška Dodiku i srpskom narodu

Koprivica o peticiji: Na vlast samo voljom birača

  • Извор: СРНА
  • 20.10.2022. 12:41

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beograd Časlav Koprivica rekao je da je potpisao peticiju podršku Republici Srpskoj, njenim građanima i Miloradu Dodiku zbog principa da se na vlast u srpskim državama dolazi voljom većine birača, a ne da stranci biraju svoje favorite.

Koprivica je rekao da to nije uradio da bi podržao jednu stranačku opciju, u ovom slučaju Dodika, koji je lider SNSD-a i kandidat te stranke za predsjednika Republike Srpske, već da bi podržao princip da se na vlast u srpskim državama dolazi voljom većine birača, bez obzira na to što ne misli da je demokratija uvijek savršen proces, ali ne tako što će stranci birati svoje favorite.

"Riječ je o principijelnoj stvari", istakao je Koprivica.

Navodeći da Republika Srpska ne raspolaže punom državnom suverenošću, Koprivica je ocijenio da je očigledno u pitanju problem koji ima Zapad sa Dodikom i da se radi o personalnom napadu.

"Uz sve ono što se može zamjeriti načinu vladavine, praksi, verbalnim iskazima Dodika, ono što je sigurno jeste da on brani princip Republike Srpske, njene samostalnosti i da je to ključni problem, a ne korupcija ili neke druge stvari koje se iz Srpske mogu, sa manje ili više opravdanosti, stavljati kao zamjerke Dodiku", rekao je Koprivica.

Brojni intelektualci u Srbiji i Srpskoj, ali i u inostranstvu potpisali su peticiju podrške Miloradu Dodiku i srpskom narodu Republike Srpske, pokrenutu u organizaciji info-portala "Fakti", povodom rezultata izbora i pokušaja destabilizacije Republike Srpske.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.