Srbija

Korona sve više napada djecu i trudnice

  • 08.07.2020. 08:22

Na liječenju je ukupno oko 45 mališana u Beogradu i Nišu, uključujući i tek rođene bebe

Koronavirus sada sve žešće udara na djecu, tako da ih je sada ukupno na liječenju oko 45 u Beogradu i Nišu, dok je povećan i broj zaraženih trudnica, ukazuju ljekari za Kurir.

Za razliku od situacije tokom marta i aprila, kada su se takvi pacijenti sporadično javljali ljekarima, sada ih je više i to sa težom kliničkom slikom. Sagovornici Kurira ističu da su sva djeca dobro, dok su trudnice sve uspješno porođene i u stabilnom zdravstvenom stanju.

Prema posljednjim podacima, u Dječjoj bolnici KBC „Dragiša Mišović“ na liječenju je oko 30 mališana, uključujući i bebe, dok je u Nišu njih 14. Dr Olivera Ostojić iz „Mišovića“ kaže da mališani imaju ozbiljniju kliničku sliku nego u prošlom talasu kovida.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм