У Грачаници

Косовска полиција претукла двојицу српских младића - један приведен па пуштен, други у болници

  • Извор: РТС
  • 15.09.2023. 07:55

Двојицу српских младића Андрију и Михајла Мицића, синоћ су на очиглед мјештана, у центру Грачанице на Косову и Метохији, претукли припадници косовске полиције.

Један од младића пребачен је у болницу у Грачаници, гдје му се указује љекарска помоћ, док је други приведен у полицијску станицу па послије поноћи пуштен. Испред Полицијске станице неколико десетина грађана протестовало је због полицијске бруталноси према мјештанима.

Косовски полицајци су зауставили аутомобил у којем су се налазила браћа Андрија и Михајло Мицић, а затим им исписали казну на албанском због неактивирања појаса.

Један од браће је упитао због чега им казну пишу на албанском, а не на српском, након чега је услиједила брутална реакција полицајаца албанске националности.

Један од претучених младића пребачен је у болницу у Грачаници, гјде му се указује љекарска помоћ.

Очевици кажу да два рођена брата Мицића, нису ничим испровоцирали полицијску реакцију.

Синоћ су се у знак протеста испред станице полиције у Грачаници окупило неколико десетина Срба, међу њима је био и предјседница општине Грачаница Љиљана Шубарић која је рекла да су приведена два српска младића стара 19 и 24 године.

Указује да је приликом привођења над младићима примењена прекомјерна сила, да је један од њих  повријеђен, те да је затражио љекарску помоћ. Према наводима дежурних љекара, задобио је тјелесне повреде.

"Нисмо добили извјештај полиције, локална полиција није дала никакво саопштење, чека се одговор регионалне истражне полиције која је преузела случај", наводи Шубарићева.

У међувремену, младић приведен у полицијску станицу у Грачаници пуштен је одлуком тужиоца и одведен у болницу на преглед.

Након пуштања приведеног младића, разишли су се и окупљени житељи Грачанице.

Пратите нас и путем Вибера