ATV

U Gračanici

Kosovska policija pretukla dvojicu srpskih mladića - jedan priveden pa pušten, drugi u bolnici

  • Izvor: RTS
  • 15.09.2023. 07:55

Dvojicu srpskih mladića Andriju i Mihajla Micića, sinoć su na očigled mještana, u centru Gračanice na Kosovu i Metohiji, pretukli pripadnici kosovske policije.

Jedan od mladića prebačen je u bolnicu u Gračanici, gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć, dok je drugi priveden u policijsku stanicu pa poslije ponoći pušten. Ispred Policijske stanice nekoliko desetina građana protestovalo je zbog policijske brutalnosi prema mještanima.

Kosovski policajci su zaustavili automobil u kojem su se nalazila braća Andrija i Mihajlo Micić, a zatim im ispisali kaznu na albanskom zbog neaktiviranja pojasa.

Jedan od braće je upitao zbog čega im kaznu pišu na albanskom, a ne na srpskom, nakon čega je uslijedila brutalna reakcija policajaca albanske nacionalnosti.

Jedan od pretučenih mladića prebačen je u bolnicu u Gračanici, gjde mu se ukazuje ljekarska pomoć.

Očevici kažu da dva rođena brata Micića, nisu ničim isprovocirali policijsku reakciju.

Sinoć su se u znak protesta ispred stanice policije u Gračanici okupilo nekoliko desetina Srba, među njima je bio i predjsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić koja je rekla da su privedena dva srpska mladića stara 19 i 24 godine.

Ukazuje da je prilikom privođenja nad mladićima primenjena prekomjerna sila, da je jedan od njih  povrijeđen, te da je zatražio ljekarsku pomoć. Prema navodima dežurnih ljekara, zadobio je tjelesne povrede.

"Nismo dobili izvještaj policije, lokalna policija nije dala nikakvo saopštenje, čeka se odgovor regionalne istražne policije koja je preuzela slučaj", navodi Šubarićeva.

U međuvremenu, mladić priveden u policijsku stanicu u Gračanici pušten je odlukom tužioca i odveden u bolnicu na pregled.

Nakon puštanja privedenog mladića, razišli su se i okupljeni žitelji Gračanice.

Pratite nas i putem Vibera