Beograd

Kovid bolnica u Batajnici primila prve pacijente

  • 04.12.2020. 21:01

Kovid bolnica u beogradskom naselju Batajnica primila je večeras prve pacijente, uglavnom one sa težom kliničkom slikom.

Direktor ustanove Tatjana Adžić Vukičević apelovala je na građane da ne dolaze samostalno u tu bolnicu, već da se jave u prijemno-trijažne centre i kovid ambulante gdje će ljekari procijeniti gdje treba da se liječe.

"Razumijem ljude, oni su zaplašeni i umorni, teško im je da čekaju u redovima u kovid ambulantama. Ali ja apelujem na sve njih da se još malo strpe i smire i da i dalje idemo preko prijemno-trijažnih centara i kovid ambulanti gdje će naše kolege da procjene da li su za kućno lječenje ili će ih uputiti kod nas", rekla je Vukičevićeva za RTS.

Ona je rekla da ne želi da laže ljude da nema mjesta, jer mjesta sada ima, ali je, da se ne bi napravio prevelik haos i gužva potrebno da se, ipak, ide preko prijemno-trijažnih centara.

"Čim se steknu uslovi, mi ćemo preko medija naše građane obavestiti da dolaze direktno na prijem u našu bolnicu", poručila je Vukičevićeva.

Doktor Nebojša Lađević je naveo da je formirana jedinica intenzivnog liječenja i da su prvi pacijenti već primljeni.

"Ovdje imamo 250 kreveta u jedinici intenzivnog liječenja, skoro toliko ima i pacijenata u cijeloj Srbiji, tako da možete da zamislite koliki je to kapacitet i sa drugom bolnicom u Kruševcu vidite koliko je to značajno za naš zdravstveni sistem", rekao je Lađević.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.