Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине

Лајчак представио "компромисни документ" у вези са употребом динара на КиМ

  • Извор: СРНА
  • 26.04.2024. 09:57

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је на састанку у Бриселу са двије делегације представио "компромисни документ" у вези са питањем употребе српског динара на Косову и Метохији, нагласивши да је било довољно простора да стране објасне своје ставове.

- Представио сам компромисни документ у настојању да се премосте разлике. Бићу домаћин новог састанка након што добијем конструктивне коментаре - написао је Лајчак на свом налогу на друштвеној мрежи "Икс".

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је након јучерашњег састанка у Бриселу да је делегација Београда изнијела своје приједлоге за рјешење питања монете, али да Приштина не жели ријешење.

Јучерашњи састанак делегација Београда, Приштине и ЕУ у Бриселу био је шеста рунда дијалога на којој се разговарало о једностраној одлуци Приштине да укине динарски платни промет на Космету.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм