Gornji Milanovac

Lažni monah prijetio samohranoj majci - "Ne spavamo mirno, ni sin ni ja"

  • Извор: Курир
  • 29.03.2022. 15:58

Aleksandra R. se prije tri godine s maloljetnim sinom preselila sa beogradske opštine Vračar u jedno selo kod Gornjeg Milanovca, kako bi, kako priča, živjela mirnijim životom. Međutim, od septembra proživljava agoniju.

Kako kaže, komšija M. B. od koga strijepi cijelo selo prijeti joj ubistvom, govori joj da će da je "kolje i diže u vazduh", krade pse iz njene odgajivačnice, a jednog je, tvrdi ona, umalo ubio samostrijelom.

- On je, kako sam saznala od prethodne vlasnice, želio da kupi ovo imanje na kojem ja sada živim. Međutim, i nju je maltretirao, pa mi je rekla da mu plac ne bi prodala ni da joj je nudio 100.000 evra - počinje ispovijest za Telegraf već očajna Aleksandra.

M. B. koji se, priča sagovornica, inače oblači u mantiju i predstavlja kao sveštenik, to uopšte nije. Žička eparhija je na zahtjev Tužilaštva odgovorila da on nije svešteno lice. Međutim, on mantiju i dalje nosi.

- Mantiju nosi, a cijelo selo maltretira, uključujući i svoju ženu. Znamo da je osuđen za nasilje u porodici i da su mu oduzete bombe i oružje koje je nezakonito držao. Bombe je u Inđiji, odakle je inače, stavljao pod krevet rođenom ocu. Dobio je nanogicu i nosio je godinu dana - priča Aleksandra.

Njoj je prvo ograđivao plac, izražavajući tako svoj revolt što ga nije kupio. Problemi su eskalirali kada je, navodi ona, primila u kuću njegovu ženu koja je jednog jutra uplakana došla kod nje.

- Poludio je i rekao kako sam ja njoj organizovala bjekstvo. Nakon toga mi je ukrao prvog srednjeazijskog ovčara, mladog šampiona. Moje dijete od osam godina je kroz prozor gledalo krađu. Potom je ukrao i drugog srednjeazijskog ovčara, a u februaru i štene rodezijskog ridžbeka, kujice koju sam ostavila za priplod. Sve je kulminiralo kada je samostrijelom pogodio našu rotvajlerku, tvrdeći da je bilo u samoodbrani, iako svi znaju da mi psi nisu agresivni i da nikada takve pse ne bih držala - kaže Aleksandra.

Sreća pa je, dodaje, samostrijel promašio srce, ali ona i sin ostali su prestrašeni šta je M.B. sledeće spreman da uradi. Aleksandra ga je prijavila policiji, nekoliko postupaka je u toku, a baš u trenutku pisanja ovog teksta spremala se za suđenje koje treba da se održi povodom stravičnih prijetnji koje joj je M. B. uputio.

- Rekao je da će da me kolje, da me diže u vazduh... Ne mogu ni da vam pričam kakve je sve prijetnje izgovorio. Telefonski razgovor u kojem mi je prijetio je snimljen i policija i tužilaštvo su ga preuzeli i slali na vještačenje. Uvela sam video nadzor. Ne spavamo mirno, ni ja ni sin. Trzam se na svaki šum - priča Aleksandra.

Kako kaže, M. B. i njegova supruga odbili su poligraf, ali su donijeli nalaze od psihijatra, pozivajući se na dijagnozu koja im je postavljena.

- Mene ta dijagnoza neće sačuvati, a ni moje dijete. Treba nam zaštita i reakcija države - poručuje na kraju ova majka.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 АТВ интервју: Митрополит Тихон

    ''АТВ интервју: Митрополит Тихон

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.