Ministar zdravlja Srbije

Lončar: Jedina mjera koja može dati rezultat jeste da se zatvori sve

  • 27.11.2020. 08:41

Jedina mjera koja može dati rezultat u borbi s virusom korona jeste da se zatvori sve, kazao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije, i pozvao građane da poštuju propisane mjere i da izbjegavaju kontakte.

Kako je naveo, smirivanje situacije zavisi samo od jedinstva i sloge, odnosno da se svi građani s medicinskim radnicima ujedine u borbi protiv virusa korona tako što će narednih nekoliko nedjelja izbjegavati kontakte.

On je izjavio da je trenutno registrovano 2.340 zaraženih zdravstvenih radnika virusom korona, a da je 62 na bolničkom liječenju.

Lončar je sinoć za RTS kazao da su to ozbiljni resursi i ljudi koji već više od osam mjeseci rade u kovid sistemu.

Kada je riječ o bolničkim kapacitetima, on je rekao da za sada ima mjesta za sve koji iziskuju bolničko liječenje, ali da ne mora da znači da će to biti u Beogradu i apelovao na sve da ne prave dodatni problem zdravstvenim radnicima buneći se zato što ne mogu da budu hospitalizovani baš u Beogradu, a žive u tom gradu.

"U kovid bolnici nema posete, kakva je razlika u kom ste gradu kada sa porodicom možete da se čujete samo telefonom", kazao je Lončar.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм