Odluka suda u Beogradu

Majci Koste K. zabranjeno da raspolaže imovinom

  • Извор: Танјуг
  • 23.06.2023. 09:16

Viši sud u Beogradu donio je rešenje kojim je odredio privremenu mjeru zabrane M.K, majci dečaka K.K. koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

Kako Tanjug saznaje, ova mjera je doneta na predlog izvršnih poverilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ "Vladislav Ribnikar", radi obezbjeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke M.K.

Riječ je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabeležbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Kosta K. nije bio žrtva vršnjačkog nasilja,

Kosta K. nije bio žrtva vršnjačkog nasilja, "Ribnikar" ostaje škola

Ova mjera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu dječaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac dječaka se nalazi u pritvoru koji je početkom mjeseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

Ubica iz Mladenovca se navodno potukao u zatvoru

Ubica iz Mladenovca se navodno potukao u zatvoru

Sumnjiči se da je on obučavao K.K. da puca, kao i da nije obezbijedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe provjerava da li se u radnjama M.K. majke dječaka stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм