Novi Sad

Majka četiri puta prijavljivala oca: Novi detalji o slučaju zlostavljanja djevojčice

  • Извор: Курир
  • 13.06.2022. 21:58

Slučaj djevojčice (3) iz Novog Sada koji je u javnost iznijela advokatica Ivana Kropf i navela da dijete seksualno zlostavljaju otac i djed, uznemirio je javnost.

Kako se nezvanično saznaje, roditelji djeteta su razvedeni, a majka je do sada supruga prijavljivala četiri puta, po čemu je policija i postupala.

Kako nezvanično prenose mediji u Srbiji, prijave su upućivane od 5. maja 2021. godine do 5. juna ove godine.

„O prvoj prijavi koja je stigla u maju prošle godine proslijeđen je izvještaj Višem javnom tužilaštvu sa svom prikupljenom dokumentacijom, a izrečena je hitna mjera koju je sud produžio. Povodom druge prijave majke da strahuje za dijete, od početka juna 2021. godine, ponovo je na osnovu nalaza Centra za socijalni rad i VJT urađena procjena rizika prema ocu i djedu i policija je ponovo izrekla hitnu mjeru zabrane prilaska i komunikacije, ali je sud nije produžio“, priča izvor iz istrage i nastavlja:

„U avgustu 2021. godine majka djevojčice prijavila je bivšeg muža da ju je gurnuo usljed čega je pala. Tada je ponovo rađena procjena rizika i policija mu je izrekla hitnu mjeru, ali je sud nije produžio. Početkom juna ove godine, na osnovu stručnog nalaza i mišljenja Centra za socijalni rad, urađena je nova procjena rizika u odnosu na oca mogućeg učinioca i djeteta i utvrđeno je da rizik ne postoji, što je proslijeđeno Osnovnom javnom tužilaštvu“, navodi izvor, piše Kurir.

Podsjetimo, ovu priču iznijela je advokatica Ivana Kropf koja je rekla da su majka i baka po majci djeteta, od februara prošle godine, počele da primjećuju da svaki put kada se dijete vrati od oca ima drastične promjene u ponašanju, te da je dijete kasnije pričalo da je dodiruju, da je boli polni organ.

Iz Centra za socijalni rad i tužilaštva za sada se niko nije zvanično oglasio povodom ovog slučaja. 


Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.