Карлос Исауро Феликс Корона

"Мексико неће признати КиМ, не признајемо документа са Косова"

  • Извор: Танјуг
  • 12.11.2023. 15:59

Мексико ће увек поштовати интегритет и суверенитет сваке земље, наравно и Србије, у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности Уједињених нација, а то такође значи да се став Мексика да не призна Косово као државу сигурно неће промијенити, изјавио је амбасадор Мексика у Србији Карлос Исауро Феликс Корона.

Он је у разговору за данашњу "Политику" рекао да су власти тзв. Косова увијек инсистирале и на разне начине инсистирају на томе да Мексико призна њихово постојање, али да упркос томе његова земља неће промијенити став.

- Поштоваћемо територијални интегритет Србије. Мексико чак не признаје ниједан документ са Косова - рекао је Корона.

Изразио је велико задовољство нивоом односа између Србије и Мексика, који ове године обиљежавају 77. годишњицу успостављања формалних дипломатских веза.

Говорећи о томе како види ситуацију у Србији, рекао је да се одмах може видјети колико је Србија напредовала и да су економске прилике много боље у поређењу са, како је рекао, тужним временима које је у Београду провео прије 30 година.

- Србија је привредни и културни лидер у региону, прије свега захваљујући томе што има веома талентоване грађане, углавном врло образоване. Драго ми је да све чешће привлачи страна улагања, а разлог је потенцијал који инвеститори препознају у Србији - рекао је Корона.

Истакао је да је Србија богата земља, са великим природним ресурсима и људским капиталом и да му се чини важним да Србија у процесу економског развоја размишља о диверсификацији тржишта а да је Мексико капија ка сјеверноамеричком и латиноамеричком тржишту.

- Српске компаније би могле да искористе прилике на америчком континенту, гдје Мексико може да буде важан партнер. Србија такође има значајан туристички потенцијал који треба много више да се искористи. Можемо да сарађујемо у овој области - рекао је.

Додао је да је Мексико једна од најпосјећенијих земаља на свијету, са више од 32 милиона страних посјетилаца у прошлој години.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.