Vježba srpskih i ruskih pitlota

"Migovi" tutnjali nebom nad Srbijom 

  • 04.10.2018. 21:54

Srpski i ruski piloti uvježbavali su danas na aerodromu Batajnica vazdušnu borbu u okviru Četvrte međunarodne letno-taktičke vježbe "BARS 2018", na kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i pripadnici Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Komandant 204. vazduhoplovne brigade i rukovodilac vježbe Željko Bilić istakao je da se vježba "Bratstvo avijatičara Rusije i Srbije" održava četvrtu godinu zaredom i da u njoj učestvuju vazduhoplovi iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije. 

On je naglasio da su u vježbu, osim vazduhoplovstva Rusije i Srbije, uključeni i pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, a da se vježba izvodi na različitim lokacijama, prenose beogradski mediji. 

"Tokom prethodna četiri dana, uvežbavali smo traganje i spasavanje, vježbe kontrole i zaštite vazdušnog prostora, vazdušnog transporta, vazdušnog desanta, evakuacije povređenih i prevoženje u medicinske ustanove. Danas je izvedena vazdušna borba, a na prostoru Čente uvježbavana su dejstva po zemaljskim ciljevima", objasnio je Bilić. 

Zamjenik rukovodioca vježbe, pukovnik Konstantin Surikov, naglasio je da je riječ o drugom izvođenju vježbe u Srbiji čiji cilj, kako je dodao, nije obuka već priprema za izvršenje zajedničkih zadataka u mješovitim posadama. 

Surikov je istakao da letno-taktička vježba znači najviši nivo borbene pripremljenosti pilota i da se uvježbavaju najsloženiji zadaci kao što su traganje i spasavanje, vazdušni boj i dejstva po ciljevima na zemlji i sporazumjevanje između posada. 

Ovogodišnja vježba počela je 1. oktobra potpisivanjem tehničkog sporazuma na aerodromu Batajnica i trajaće do subote, 6. oktobra.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.