Ministar rudarstva i energetike

Mihajlović: Za Srbiju novi naftovod strateški važan

 • Izvor: Srna
 • 17.10.2022.10:53

Za Srbiju je strateški važno da izgradi naftovod kojim bi izlazila na Mediteran, odnosno na luke u Albaniji i Grčkoj, i bila tranzitna ruta ka sjeveru, povezivanjem sa Mađarskom, izjavila je ministar rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je istakla da bi povezivanjem preko Niša i Skoplja sa Solunom i Albanijom imala pristup različitim dobavljačima i svim tipovima nafte, dok bi naftovod ka Mađarskoj omogućio pristup ruskoj nafti.

- Procjena je da je za tu diverzifikaciju potrebna oko jedna milijarda evra. To jeste velika investicija, ali Srbiji daje mogućnost da bude i potpuno sigurna kad je riječ o snabdijevanju naftom, ali i da bude tranzitna ruta - rekla je Mihajlovićeva za Televiziju Kurir.

To bi bio međunarodni projekat koji se ne tiče samo Srbije, već i drugih zemalja u region, za šta, kako je ukazala, postoji interesovanje i drugih država i međunarodnih finansijskih institucija.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.