Niš

Milica sada čeka bebu - Otac kćerki dao bubreg prije šest godina i spasao joj život

  • Извор: Блиц
  • 07.05.2022. 09:19

Zahvaljujući stručnjacima Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš koji su uspješno izveli transplantaciju bubrega koji je otac donirao kćerki, ona je dobila novi život, a uskoro će dobiti i bebu.

Na ovu predivnu ljudsku priču, koja pokazuje sav smisao i ljepotu medicine a posebno hirurgije, podsjetio je direktor niške Kardiohirurgije dr Dragan Milić, nakon što je poslije duže vremena sreo bivšu pacijentkinju.

– Sasvim slučajno prolazeći pored naše Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš sreo sam našu bivšu pacijentkinju Milicu koja je bila sa svojom majkom. Podsjetila me je da je baš na Đurđevdan biti tačno šest godina od kako smo joj na našoj klinici transplantirali bubreg koji joj je podario njen otac. Presrećan sam što Milica danas ima sasvim normalan život, a još srećniji kada sam saznao da je Milica u šestom mjesecu trudnoće i da očekuje djevojčicu. Nema ništa ni svetije ni ljepše nego kada se novi život rađa – povjerio se juče dr Milić na Fejsbuku gdje je objavio i fotografiju sa nekadašnjom pacijentkinjom.

On je naveo da je Milica išla na kontrolu kod dr Branke Mitić koja je i indikovala i pripremila Milicu i njenog oca za transplantaciju bubrega prije šest godina.

– Vođenje trudnoće preuzeo je izuzetan čovjek i sjajan stručnjak dr Miša Stefanović. Ponosan na naš UKC i naše kolege koje mogu da odgovore i na najosetljivije izazove. Milici i njenoj porodici želimo dug i srećan život i neka im se sve želje i svi snovi ispune. Zajedno možemo mnogo, sami svakako manje – napisao je dr Milić, prenosi Blic.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.