Domaćin sa Zlatibora

Milojko je čudo medicine: Srce mu s lijeve prešlo na desnu stranu, davali mu 3 mjeseca života, nije se predao

  • Извор: Телеграф
  • 01.10.2022. 16:36

Kad je već prevalio pola vijeka života, stisli su ga i drugi zdravstveni probelemi. Operisao je žuč i crijeva, a još prije trideset godina doktori su ga ponovo bili otpisali, ali on se nije dao.

Da smrti nema bez sudnjega dana najbolje dokazuje vitalni Zlatiborac za kog kažu da ima devet života. Milojko Jezdimirović sada gazi desetu deceniju života, živi u selu Semegnjevo i sam obrađuje baštu i čuva ovce i kokoške. Međutim, još prije nekoliko decenija život mu je zadao prvi težak test, a on je jedan od milion koji je to preživio.

- Dok smo izvodili radove na izgradnji podzemne vojne fabrike u Užicu, udario me je damper i potpuno raznio lijevu stranu tijela. Srce mi je tada sa lijeve, prešlo na desnu stranu. Kad su me ljekari primili u bolnicu nisu vjerovali šta vide svojim očima. Kasnije su mi pričali da su samo pokušavali da me tad spasu, ali su mislili da neću dugo poživjeti. Međutim, ja sam se nakon tri mjeseca potpuno oporavio i otišao kući, zdrav i prav - priča za RINU Milojko sa Zlatibora.

Iako su mu savjetovali da zbog nezgode koja ga je zadesila bude oprezan i umjeren u obavljanju fizičkih poslova, ovaj Zlatiborac za to nije mario. Radio je sve i zapinjao tamo gdje bi oni koji nisu imali takvu nesreću izbjegavali da zađu.

- Bio sam vojnik, završio smučarski, diverzantski i padobranski kurs. Za mene odustajanje nikad nije bilo opcija. Radio sam sve i to me upravo i spasilo, Mišljenja sam da čovjek što više kuka i što se više čuva, sve mu je gore. Najbolje je suočiti se oči u oči sa neprijateljem i pobijediti ga", dodaje ovaj vitalni starac.

- Nikada nisam kukao, samo taj jedan put u užičkoj bolnici kada nisu htjeli da me operišu, a ja sam umirao od bolova. Kažu mi, ne možemo da te operišemo jer ne znamo da li ćeš preživjeti, ja sam rekao operišite na moju odgovornost. I evo me i danas među živima - iskren je Milojko.

Nakon što je zbog pojedena tri prsakana paradajza završio u bolnici, odlučio je da na imanju u selu Semegnjevo posadi svoju baštu i da jede domaću hranu, prenosi Telegraf.

- Moj paradajz mogu da jedem a da ga i ne perem, od kako sam završio na infuziji zbog onih prskanih više nikad nisam probao kupovni. Imam i plastenik, nekoliko ovaca i kokošaka, posadio sam i krompir koji sam sam povadio. Baba mi je umrla, a djecu iako su uvijek tu ako mi nešto treba, ne želim da opterećujem da mi pomažu kad već mogu sve sam. Koronu sam jedva pretekao, ali ni tada nisam hteo u bolnicu, sam se izliječio - rekao je ovaj djeda sa devet života i za kraj podijelio sa nama tajnu svog dugog života.

- Puno se kretati, umjereno ratkati i pazite šta jedete. Ne sikirajte se zbog sitnica - poručuje otporni starina sa Zlatibora.

(Foto/Vijest: RINA)