Pančevo

Mještani u strahu, čuju zavijanje vukova: Oglasili se i nadležni

  • Извор: Телеграф
  • 27.06.2023. 22:24

Mještani Pančeva tvrde da već danima čuju zvukove koji podsjećaju na zavijanje vukova. Kako komentarišu po društvenim mrežama, situacija se ponavlja svako veče, a zvuk koji čuju nimalo im nije prijatan.

Neki Pančevci uplašili su se nakon konstantnog zvuka zavijanja i urlikanja, dok su drugi našli prostora i da se našale. Ipak, nikome nije bilo jasno koja životinja je u pitanju. U komentarima na Fejsbuku građani su pokušali da rasvijetle ovaj slučaj, te su neki objasnili da su u pitanju šakali ili psi u okolini Tamiša, dok su drugi i dalje tvrdili da je krvoločna zvijer.

Snimili zmiju nasred ulice

Snimili zmiju nasred ulice

- Čuje se i preko dana a i noću, a ja ne živim blizu Tamiša već blizu Big-a, a čuje se ko da je u blizini - navodi jedna korisnica društvene mreže.

Ipak, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović tvrdi da su šanse da se divlja zvijer nađe u ovom kraju, vrlo male, iako u teoriji postoje.

- Vrlo teško, pretpostavljam da su to neki psi lutalice ili šakali. Šakalovo oglašavanje najčešće liči na vrisak djeteta, ali zavisi u kom dijelu Vojvodine i da li se dozivaju između sebe u čoporu, a vuk uglavnom zavija. Međutim, vuk nikad ne zavija ljeti. To je nelogično u ovom momentu, oni se najčešće dozivaju zimi kada je sezona parenja. Uglavnom mužjaci koji su sami zavijaju - navodi Ivanović za Telegraf.rs.

Ništa ih ne može rastaviti: Ovo su dva savršena para Zodijaka

Ništa ih ne može rastaviti: Ovo su dva savršena para Zodijaka

Objašnjava da u teoriji postoje šanse da je došao do ovog dijela Srbije jer se skoro pojavio na Vršačkim planinama, ipak, sumnju uliva činjenica da ga apsolutno niko nije primijetio.

- Postoje teoretske šanse jer se vuk pojavio gore na Vršačkim planinama, prelazi iz Transilvanije i Rumunije, ali je jako teško da ga niko nikad nije primijetio od Bele Crkve do Pančeva. Drugo, tu ima nekoliko lovišta kojima on treba da prođe. Ne vidim odakle bi drugo došao. Koliko ja znam na Avali i u Centralnoj Srbiji ga nema. Najbliže bi bilo Tara ili Cer, Podrinje - objašnjava Ivanović.

Ipak, s obzirom na to da šanse postoje, iako su veoma male, šta čovjek treba da uradi ukoliko se sretne sa vukom i da li može da dođe do napada? Sagovornik tvrdi da bi se to desilo u vrlo specifičnoj, skoro nemogućoj situaciji.

Sportista koji je zbog dopinga izgubio zlato na SP izvršio samoubistvo

Sportista koji je zbog dopinga izgubio zlato na SP izvršio samoubistvo

- Postoji šansa da ljudi natrče na vuka, ali on uglavnom, ukoliko je zdrav i prav, a bijesnilo je iskorenjeno u Vojvodini, izbjegava kontakt sa čovjekom. Lovci koji žele da ga odstrele čekaju ga po 2-3 godine 20-30 puta pa ne uspiju. Jedino kad je u potpunosti satjeran u ćošak može da dođe do napada - zaključuje Ivanović Telegraf.rs.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)