Evropska unija

Mogerini: Priština odmah da povuče odluku o taksama

  • 21.11.2018. 20:30

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednosti EU Federika Mogerini osudila je odluku Prištine o podizanju carinske takse na srpske proizvode na 100 odsto i zatražila da ta odluka odmah bude povučena.

Mogerinijeva je navela da je današnja odluka Prištine o podizanju takse za proizvode iz Srbije i BiH jasno kršenje CEFTA sporazuma kao i Sporazuam o stabilizaciji i pridruživanju. 

Ona je pozvala Vladu samoproglašenog Kosova da odmah opozove odluku, javio je RTS. 

Prištinske vlasti su ranije podigle takse na srpske proizvode sa deset na 100 odsto, obrazlažući takav potez "agresivnom kampanjom protiv Kosova". 

Tim povodom, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorim Rusije, Kine, zemalja Kvinte, kao i šefom delegacije EU, a zakazao i sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost. 

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.