Zabranjeno okupljanje NVO aktivista

MUP Srbije obezbjeđivao mjesto na kojem je mural Ratku Mladiću

  • Извор: Телеграф
  • 09.11.2021. 16:14

Iako je prethodno zabranila NVO Inicijativa mladih za ljudska prava da se javno okupi radi uklanjanja murala posvećenog generalu Ratku Mladiću, policija je danas i preventivno obezbjeđivala ovo mjesto.

Podsjetimo, mural sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, oslikan je ljetos na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića. Iz Inicijative mladih za ljudska prava tražili su dozvolu za okupljanje radi uklanjanja murala na 9. novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma.

Međutim, MUP je zabranio ovaj skup.

- U Beogradu se neće niko sukobljavati na ulicama i kvariti život našim građanima - poručio je ministar policije.

Neće biti dozvoljeno nijedno drugo okupljanje tog dana u Njegoševoj, jer postoji opasnost od ugrožavanja bezbjednosti građana i narušavanja javnog reda i mira, saopšteno je iz MUP-a.

I pored toga, policija je danas za svaki slučaj obezbjeđivala mesto murala.

(Telegraf)

Тагови:
  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.