Od aprila u zatvoru

Muškarac koji je pokušao da ubije ženu preminuo u zatvoru

  • Извор: Блиц
  • 07.09.2022. 14:39

Daniel R. (36) iz Prćilovice koji je uhapšen u aprilu nakon što je nožem pokušao da ubije nevjenčanu suprugu Ružicu Alić (37) iz Malošišta sa kojom ima petoro djece, umro je u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu prirodnom smrću.

Protiv Daniela je nakon hapšenja prvo bila pokrenuta istraga u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda ali je predmet prebačen u niško Više javno tužilaštvo kada je krivično djelo prekvalifikovano u pokušaj teškog ubistva, za koji se može izreći i najteža kazna. No, završetak istrage nije dočekao…

Osumnjičeni je preminuo prirodnom smrću 29.juna 2022. godine u Kazneno – popravnom zavodu Niš. Naredba o obustavi istrage koja se vodila protiv D.R. zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju donijeta je 2.avgusta jer postoje okolnosti koje trajno isključuju krivično gonjenje a to je smrt okrivljenog, potvrđeno je u VJT u Nišu.

Ružica Alić, koja je šest godina živjela u strahu od Daniela jer ju tukao i prijetio joj da će je ubiti – riječima “bićeš moja ili Božija” – nije povjerovala u vijest o njegovoj smrti, sve dok, kako kaže, nije vidjela njegovu fotografiju u mrtvačkom sanduku.

"Ja sam dobila izvještaj od sudije da je umro u zatvoru ali nisam odmah povjerovala. Bila sam u strahu sve dok od rođaka nisam dobila fotografiju njegovog tijela u sanduku. Sada mi je mnogo lakše, više se ne bojim za život jer je prijetio da će da me ubije čim bude izašao iz zatvora. Sada nemam od čega da se bojim, miran život živim. Trenutno sam u berbi šljiva, uveče se vraćam kući gdje živim sa četvorogodišnjom kćerkicom", kaže Ružica.

Ona je sa Daliborom imala sedmoro djece od kojih je dvoje umrlo a troje je smješteno u hraniteljske porodice dok se najstarija kćerka udala. Ružica očekuje da joj sada budu vraćena sva djeca koja su na hraniteljstvu u drugim porodicama.

"Sa mnom je trenutno samo najmlađa kćerka ali očekujem da mi se vrati i ostalo troje djece koje su u hraniteljskim porodicama. Jedna kćerka ima 12 godina, sin ima devet godina a drugi polazi u predškolsko i ima šest godina. Više nema potrebe da budu izmještena jer više ne dobijam prijetnje. Da je Daniel živ, djeca se sigurno još ne bi vratila jer nije bilo dana da nije bilo uznemiravanja. Zvali su me već iz Centra za socijalni rad. Jedva čekam da mi se vrate djeca. Najstarija kćerka koja se udala treba sada da se porodi tako da ću postati i baka", povjerava se Ružica.

Kako je već pisano Daniel R. je 5.aprila ove godine nasrnuo na Ružicu nožem i izbo je ispred kuće u kojoj stanuje u Malošištu. Prije toga je udario u glavu nekoliko puta nakon čega je ona pozvala policiju. No, kada je vidio da se patrola približava, Daniel je potegao nož i zabo ga tri puta Ružici u leđa a nakon hapšenja joj je pred policajcima zaprijetio da će joj “otkinuti glavu čim izađe iz zatvora”.

“Bićeš moja ili Božija”

Presudom Osnovnog suda u Nišu od 27.januara 2022.godine u koju je Blic imao uvid, Daniel je bio osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nasilja u porodici. On je bio oglašen krivim da je 25.avgusta 2020.godine na ulici prišao Ružici I povukao je za ruku kako bi razgovarali. Kada mu je ona rekla da ne želi više da bude sa njim, uputio joj je prijetnju: “Bićeš moja ili Božija”, nakon čega je Ružica je pozvala policiju.

Kako se navodi u presudi 28. oktobra 2020.godine Daniel je u autobusu prijetio Ružici “da će da je bije” i rekao joj: “Tako je jedan čovjek ubio ženu i ležao 40 godina, tako ću i ja tebe da riješim i neće mi biti žao”, što je ona takođe prijavila policiji. Daniel je 20.maja došao kod Ružice tri puta je udario u glavu, povukao za kosu a zatim se popeo na sprat kuće gdje je oborio komodu i TV u dnevnoj sobi. Zaprijetio je da će da zapali kuću, ali ga je Ružicin otac izbacio i otjerao. Na suđenju u Osnovnom sudu Daniel je priznao sve za šta je bio optužen.

Izbo je čim je izašao iz zatvora

Da se radilo o nepopravljivom nasilniku svjedoči i podatak da je Daniel Ružicu izbo 5. aprila 2022.godine, samo nekoliko dana poslije izlaska iz zatvora gdje je bio zbog kršenja mjere zabrane prilaska i nasilja u porodici, piše Blic.

"Poslednja tri dana je oštrio kuhinjski nož koji koristimo za pripremu hrane… Nisam znala zbog čega. Ja ga pitam za šta će ti, a on kaže: “treba mi”. Te večeri sam mu postavila sam mu hljeb, da jede kao čovjek, ali on nije htio da jede. Ustao je iznenada i udario me u vilicu. Prećutala sam, izašla i pozvala policiju. Međutim, i on je izašao. Sjedila sam ispred kuće, a on do mene. Molio me da budem sa njim. Ja sam rekla: “Neću, idi, pusti me, idi iz moje kuće”. Nije htio. Kada je video da dolazi policija, on je iz jakne izvadio nož, koji je iznio krišom. Mislila sam da će samo da me bije, nisam se nadala da će da me izbode. Međutim kako je krenuo nožem, ja sam okrenula leđa i izbo me tri puta. Samo sam rekla ocu i tetki: “Izbušio me, daj mi krpu”. Uplašila sam se jer sam počela sam da krvarim. Uzela sam peškire neke i stavila na ranu", navela je ranije Ružica u ispovijesti.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок