Због кашњења летова

На аеродрому "Никола Тесла" наложено спровођење хитних мјера

  • Извор: Танјуг
  • 12.01.2024. 09:25

Директорат цивилног ваздухопловства Србије саопштио је данас да је на аеродрому "Никола Тесла" у Београду у претходних неколико дана дошло до учестале појаве кашњења летова и одступања од планираног реда летења, те да је зато спровео низ активности у циљу утврђивања узрока наведених одступања и спровођења одговарајућих мјера ради поновног успостављања редовног одвијања ваздушног саобраћаја на аеродрому.

Директорат, као надлежно регулаторно и надзорно тијело у области ваздушног саобраћаја у Србији, наводи да су ове активности, између осталог, обухватиле и спровођење одговарајућих ванредних инспекцијских надзора у циљу провјере испуњености примјењивих захтјева из Закона о ваздушном саобраћају и одговарајућих подзаконских прописа, прије свега у области пружања услуга земаљског опслуживања.

Прелиминарном анализом прикупљених података утврђено је да оператер аеродрома "Никола Тесла" Београд није предузео све мјере које би обезбиједиле редовно и ефикасно одвијање ваздушног саобраћаја на аеродрому, наводи Директорат цивилног ваздухопловства Србије.

Указује се да је непредузимање одговарајућих мјера, првенствено у погледу услуге одлеђивања и спречавања залеђивања ваздухоплова, довело до значајних поремећаја у планираном реду летења и учесталих кашњења.

Директорат цивилног ваздухопловства Србије наложио је оператеру аеродрома спровођење хитних мјера, поступака и активности ради отклањања уочених неправилности и омогућавања ефикасног, редовног и поузданог одвијања ваздушног саобраћаја на аеродрому, истиче се у саопштењу.

Додаје се да ће Директорат цивилног ваздухопловства Србије, имајући у виду своја законска овлашћења и одговорности, а истовремено уважавајући потребу да се на аеродрому "Никола Тесла" Београд успостави редовност операција у што краћем року, наставити са интензивним надзорним активностима и инсистирањем на хитној примјени наложених мјера.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина