Dan državnosti Srbije

Na Oplencu odata pošta voždu Karađorđu

  • 15.02.2019. 15:59

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević danas je, u okviru obilježavanja Sretenja - Dana državnosti, položio je lovorov vijenac na sarkofag vožda Karađorđa u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

Vijence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, opštine Topola, Zadužbine kralja Petra Prvog, udruženja i građani, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Organizator državne ceremonije, uz polaganje vijenaca i odavanje počasti, bio je Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova. 

Ranije danas u Orašcu, Srbija je centralnom državnom ceremonijom obilježila Dan državnosti u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine, kada je počeo Prvi srpski ustanak, i kada je 1835. proglašen prvi srpski Ustav - Sretenjski ustav. 

Svečanosti su prisustvovali predsjednik i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i Radovan Višković. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.