Sjever

Na sjeveru KiM život se vraća u normalu nakon uklanjanja barikada

  • Извор: Анадолија
  • 30.12.2022. 14:49

Život se vratio u normalu nakon što su uklonjene barikade na više lokacija na sjeveru Kosova i Metohije.

Zadnji kamion koji je bio poprijeko parkiran na barikadi na putu u mjestu Rudare, kod Zvečana, na sjeveru Kosova, uklonjen je u četvrtak oko 17 sati.

Barikada u mjestu Rudare bila je jedna od najvećih koje su podignute na putevima na sjeveru Kosova, i sa 14 kamiona, cisterni i autobusa od 10. decembra bio je blokiran magistralni put Mitrovica - Leposavić. Tu barikadu je proteklih dana u smjenama danonoćno čuvalo na desetine.

U četvrtak je policija samoproglašenog Kosova saopštila da je uklonjena barikada koja se nalazila unutar dva kilometra od Graničnog prelaza Merdare, koji je nakon dva dana ponovo otvoren za saobraćaj.

Uklanjanje barikada na Kosovu i Metohiji počelo je nakon poziva presjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je uslijedio nakon sastanka sa Srbima sa Kosova, održanog u Raškoj.

Lokalni Srbi su duže od dvije sedmice teškom mašinerijom blokirali puteve na sjeveru Kosova, zbog hapšenja Dejana Pantića, bivšeg pripadnika policije u Prištine, osumnjičenog za napad na službenike Centralne izborne komisije Kosova.

Nekoliko dana kasnije, uhapšen je i Slađan Trajković, još jedan bivši pripadnik policije, koji je optužen za terorističke akte. Obojici je određen pritvor od 30 dana.

Novom odlukom suda u Prištini, Pantiću je u četvrtak određen kućni pritvor.


  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.