Nezadovoljni olukom suda

Najavljeno okupljanje na mjestu na kojem je ubijen Stefan Filić

  • Izvor: Blic
  • 05.08.2022.19:57

U subotu, 6. avgusta u 11 časova na mjestu ubistva Stefana Filića (18) okupiće se građani ne bili izrazili nezadovoljstvo zbog odluke Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu prema kojoj su Mitar Pandurević (21) i Nikola Bojović (21) osuđeni na 15, odnosno 18 godina zatvora zbog teškog ubistva Filića.

"Svojim izlaskom na ulicu pokažimo nezadovoljstvo zbog ovako sramne odluke suda. Svako naše dijete je Stefan Filić", stoji u objavi.

Podsjetimo, Stefan Filić je bio teško povrijeđen u tuči ispred diskoteke u Velikoj Plani 2. februara 2020. godine, a potom prebačen u bolnicu u Beogradu, gdje je od zadobijenih povreda i izdahnuo. Preminuo je od posljedica prebijanja, a za ubistvo su na 18, odnosno 15 godina osuđeni Nikola Bojović i Mitar Pandurević, piše Blic.

Kako je utvrđeno tokom suđenja, mladić ni u jednom trenutku nije udario Bojovića ili Pandurevića. Stefan je ubijen pred svojim mlađim bratom koga je branio od napadača. Na presudu su se žalili i tužilaštvo i advokati odbrane.

Tagovi: