Kajl Skot

Najvažnije da Beograd i Priština postignu dogovor

  • 11.09.2018. 15:59

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot rekao je da SAD ostavljaju prostora i vremena stranama u konfliktu da pronađu rješenje i da je najvažnije da Beograd i Priština postignu dogovor.

Na pitanje da li izjava američkog senatora Rona Džonsona da SAD nisu povukle "crvenu liniju" kada je riječ o promjeni granica znači da bi Amerika podržala takvo rješenje, Skot je ocijenio da je sada najvažnije ne da kaže da ili ne, nego da Beograd i Priština postignu dogovor. 

"Mi ćemo na dogovor gledati pozitivno ako je to dogovor između strana u konfliktu. Naš ocjena će, kakav god bio dogovor, biti u zavisnosti hoće li to izgraditi stabilnost u regionu. I u Srbiji i na (samopoglašenom) Kosovu", rekao je Skot. 

Prema njegovom mišljenju, u pregovorima nije uvijek pametno određivati rokove, prenijeli su beogradski mediji. 

"Ako ne stigne dogovor zbog nekog malog problema, šta onda? Mislim da treba da riješimo ovaj problem nekada, zašto ne sada", rekao je Skot novinarima, nakon akcije davanja krvi povodom obilježavanja 17 godina terorističkog napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine. 

Američki senator Ron Džonson rekao je ranije u Beogradu da SAD ne žele da nameću rješenje kosovskog pitanja, već žele da podrže predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da mu daju prostora da dođe do fleksibilnog rješenja sa Prištinom. 

Džonson je rekao i da je Njemačka podvukla "crvenu liniju" u odnosu na to koliko će daleko ići u rješavanju pitanja odnosa Srbije i Kosmeta, dok SAD nisu. 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.