Leskovac

Nalaz potvrdio da je Ivanovo tijelo zabetonirano, otkriveni i drugi jezivi detalji

  • Извор: Блиц
  • 02.08.2022. 15:14

DNK analizom potvrđen je identitet Ivana Stojanovića (40), čije tijelo je pronađeno zabetonirano u štali na porodičnom imanju u selu Veliko Trnjane kod Leskovca.

Istragom ubistva, za koje se sumnjiči njegova supruga Biljana Stojanović, koja je nekoliko dana prije nego što je užas otkriven počinila samoubistvo, urađena je i toksikološka analiza.

Kako se saznaje, utvrđeno je da Ivan u trenutku ubistva u krvi nije imao nikakve toksične materije!

"Toksikološka analiza je rađena da bi se pouzdano utvrdilo da li je Stojanović bio otrovan, ili omamljen nekim lijekovima prije ubistva, ali ništa nedozvoljeno nije pronađeno o njegovoj krvi", kaže izvor.

Iako se sumnjalo da je Biljana supruga omamila nekim lijekovima, a potom ga ubila udarcem sjekirom, a potom njegovo tijelo stavila u metalno bure koje je kasnije zabetonirala u jednoj od pomoćnih prostorija kraj porodične kuće, ovo potvrđuje da se zločin ipak odigrao na još brutalniji način.

Da li je Biljana imala pomagača, još nije poznato, ali dosadašnji rezultati istrage na to ne upućuju iako je ona bila žena sitnije građe.

Zločin je izvršila poput profesionalnog ubice i potom je gotovo četiri godine uspijevala da krije Ivanovu smrt! Svima je govorila da je u Rusiji, gdje je i ranije radio, ali je priču o njegovom javljanju mijenjala u zavisnosti od toga kome je pričala.

Njegovu porodicu, koja nije znala da koristi Viber, niti društvene mreže, govorila je da se redovno javlja, glumila da je taman prekinuo razgovor kad su oni došli, te da ne može u tom trenutku da priča i slično, ali da je dobro i da je sve u redu. Za njenu i Ivanovu djecu je, pak, pravila veću predstavu. Molila je koleginice da glume Ivana, te da djeci šalju poruke sa drugih brojeva kako je sve u redu, da djeca ništa ne bi posumnjala. Svojim kolegama je pričala treću priču – da se Ivan više ne javlja, da ima drugu ženu, i da je ostala sama.

Tu priču ispričala je i svom ljubavniku. Upravo se za njega vjerovalo da je pomogao Biljani da prikrije ovaj zločin, međutim dokaza koji ga povezuju s mjestom ubistva, do sad nije bilo.

Jedino je u njemu priču sumnjao Ivanov rođeni brat, policajac. On je bio taj, koji je, nakon što je Biljana izvršila samoubistvo, primjetio neobičan pregradni zid u jednoj pomoćnoj prostoriji. Srušio ga i pronašao tijelo muškarca – njegovog rođenog brata.

"Iskopao sam i razbio beton i u jednom trenutku ugledao sam lobanju", ispričao je Ivanov brat nakon što je zločin otkriven.

Podsjetimo, porodica, prijatelji i komšije više od tri godine vjerovali su da je Ivan u Rusiji gdje živi i radi. Biljana je uporno govorila svima da su u kontaktu, da je sve u redu, ali da nije mogao da dođe, te zbog korone, te zbog vakcine, te zbog nekih požara… Uvijek je odlagala vrijeme Ivanovog navodnog povratka, međutim, pored svega niko nije slutio užasnu istinu.

Sve dok Biljana, inače majka troje djece, nije nestala. Za njom se tragalo četiri dana, a onda je njeno tijelo nađeno u pomoćnom objektu u dvorištu, u štali.

Na dan njene sahrane, u utora 28. juna, policija je upala u kuću i pronašla tijelo zabetonirano u buretu, piše Blic.

Тагови: