Napali policajce jer su im prekinuli proslavu

  • 16.01.2021.09:14

Dvojica muškaraca R. N. i R. D. iz mjesta Novo selo kod Kruševca, privedeni su nakon napada na policijske službenike. Oni su u četvrtak oko 00.20 sati prilikom intervencije policije zbog narušenog javnog reda i mira prilikom proslave Srpske nove godine, u dvorištu kuće rukama zadali više udaraca u predjelu glave i tijela policijskim službenicima, piše Blic.

Policija je reagovala po prijavi osobe koja se žalila da se iz kuće osumnjičenih D.R. i N.R. čuje glasna muzika i da pucaju iz pištolja.

Policija je po izlasku na lice mjesta u kući, suprotno propisanim epidemiološkim mjerama, zatekla 12 osoba, od kojih su četvorica muzičari koji su svirali, i upozorila prisutne na remećenje javnog reda i mira. Tom prilikom, osumnjičeni D.R. i N.R. napali su dvojicu policijskih službenika i nanijeli im lake tjelesne povrede.

Policija je protiv te dvojice osumnjičenih, kojima je određeno zadržavanje do 48 sati, podnijela krivične prijave. Takođe, komunalna policija protiv osumnjičenih preduzela je mjere po osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

(Blic)