Razgovor Vučić- Mur

Nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini

  • 14.03.2019. 12:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa generalnim direktorom Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije za politička pitanja Ričardom Murom da se nada da će međunarodna zajednica nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini da odustane od taksa koje je uvela protiv Srbije i srpskog naroda.

Vučić je istakao da će Srbija odmah, po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta, biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

On je upoznao Mura o činjenici da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje zajednice srpskih opština /ZSO/. 

Vučić je rekao da su uvođenje taksa i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rješenjima koja bi mogla da destabilizuju cijeli region. 

Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos "Bregzitu", ostati posvećena pomoći i podršci regionu zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog zapadnog Balkana u EU ključna za njegovu stabilnost i prosperitet. 

On je naglasio da je prištinskoj strani iznio zahtjev za ukidanje taksa, kako bi dvije strane što prije nastavile dijalog. 

Na sastanku je bilo riječi o bilateralnim odnosima, koji su, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri, a Vučić je izrazio zainteresovanost za dalje unapređenje i jačanje sveukupne saradnje.

(foto Tanjug)

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм