Татјана Стевановић

Наставница историје у ОШ "Владислав Рибникар" добила признање за храброст

  • Извор: Танјуг
  • 13.02.2024. 19:36

Влада Србије усвојила је на данашњој сједници Одлуку о посебном јавном признању, које се додјељује наставници историје Основе школе "Владислав Рибникар" из Београда Татјани Стевановић, као израз подршке и поштовања за исказану личну храброст приликом рањавања у току извођења наставе у масовној пуцњави 3. маја 2023. године.

Јавно признање је у виду доживотног мјесечног новчаног примања, а иницијативу је покренула група наставника и ученика ОШ "Владислав Рибникар", који су скупили 13.000 потписа грађана.

Влада је констатовала да је масовна пуцњава у ОШ “Владислав Рибникар" случај који и даље потреса јавност, да захтијева реакцију државе у више праваца, да је прихватање поднесене иницијативе начин да се рањеној наставници олакша материјални положај након тешког рањавања и са посљедицама које ће трпјети до краја живота, али и прилика да се и кроз ту мјеру покажу солидарност и емпатија, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Идеју да рањена наставница историје добије неки вид новчане надокнаде, као додатак уз своја мјесечна примања, који би био трајан, до краја живота, који није преносив, али је редован и који би се исплаћивао сваког мјесеца и у складу са растом трошкова, подржао је и Савез самосталних синдиката Београда, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)