Ivica Dačić

Natjerati Prištinu da povuče takse

  • 29.11.2018. 10:11

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beogradu nisu potrebne verbalne reakcije na odluku Prištine da uvede takse na srpske proizvode, već da se Priština jednostavno natjera da povuče tu mjeru.

"Mi smo spremni da učestvujemo u dijalogu, ali sa ovakim odlukama dijaloga nema", poručio je šef srpske diplomatije. 

On je naveo za RTS da je i sam premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da oni nemaju spoljnu politiku, ali imaju politiku SAD. 

"Situacija je takva da očigledno postoji jedno inaćenje ili, da tako kažem, jedan već novi krug ludila koji dolazi do toga da sada više nije ni Srbija ta koja je kriva za sve, sada se optužuje i međunardona zajednica. Čak postoje i neki govori o tome da ne treba da poslušaju ni SAD", rekao je Dačić. 

On je istakao da Albanci igraju igru tako da se Srbija stavi u što goru poziciju, ali da Srbija ne dozvoljava da bude i ona uvučena u živi pijesak te sulude politike. 

"Mi smo poslali jasnu poruku da ne želimo zaoštravanje situacije i da čekamo. reakciju. Oni su stvorili monstruma. Morate da ga kontrolišete i upravljate njime, inače će sve odvući u živi pesak", rekao je Dačić. 

On rekao i da ne vjeruje da SAD žele da preuzme kontrolu u dijalogu, već se oni više uključuju da otvaraju vrata da može o tome da se razgovara. 

Povodom izjave gradonačelnika južnog dijela Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, koji je zatražio da upravlja i sjevernim - srpskim djelom, Dačić je rekao da je to "parada raznih gluposti koje se čuju". 

"Srbi treba da budu mirni, da racionalno pristupaju problemima i da u koordinaciji sa Beogradom i državnim rukovodstvom rade na odbrani nacionalnih i državnih interesa", zaključio je Dačić.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина