Исток КиМ

Натпис терористичке ОВК на путоказу за манастир Драганац

  • Извор: Агенције
  • 16.12.2023. 19:22

Натпис терористичке ОВК исписан је на путоказу за манастир Драганац на истоку Косова и Метохије, саопштено је из Епархије рашко-призренске.

Манастир је објавио да се узнемирујући натпис појавио на путоказу, на један километар удаљености од ове светиње.

Случај је пријављен надлежним органима, наведено је на Фејсбук страници овог манастира.

Из манастира су замолили надлежне да у друштву гдје влада угроженост и уништавање цркава, гробља, путоказа и српског културног насљеђа уопште учини све што је могуће како би се обезбиједио миран суживот свих народа.

Такође, подсјећају да је и у прошлости знак за манастир на истом мјесту виша пута демолиран и да починиоци никада нису приведени лицу правде.

"Све недобронамерне подсећамо да су заветом пред Богом наши животи везани за овај манастир, те да ћемо наставити да се молимо како за пријатеље тако и за непријатеље", истичу из манастира Драганац.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.