Zaglavili u smetovima

Navigacija Kineze odvela na planinu Javor umjesto u Crnu Goru

  • 13.03.2019. 07:26

Četvoro Kineza koje je navigacija umjesto u Crna Gora odvela na ivanjičku planinu Javor, gdje su se "zaglavili" u metarskim snježnim smetovima, bezbjedno su evakuisani.

Kako prenosi Glas zapadne Srbije, Kinezi su uputili poziv za pomoć, a lokalna vlast i dvojica mještana, Vladimir Nešovanović i Nedeljko Milišić, uspjeli su da ih bezbjedno evakuišu, smjeste u hotel u Ivanjici, poprave im oštećenja na automobilu i isprate put Crne Gore.

Kinezi, koji dolaze iz Šangaja, kažu da im nije bilo prijatno, jer na mestu gde ih je snijeg zavejao nije bilo ni kuća ni ljudi, a signal mobilne mreže je loš. 

Ipak, neprijatno iskustvo donijelo im je i nešto lijepo, nove prijatelje iz Ivanjice kojima, kako kažu, žele od srca da se zahvale na pomoći i gostoprimstvu. 

Vladimir i Nedeljko, zbog ogromnog snijega, oluje i niskih temperatura uspjeli su da stignu do Kineza tek iz drugog navrata, a u podršku je došao i lokalni tim za djelovanje u vanrednim situacijama. 

Četvoro Kineza je smešteno u ivanjički hotel, a ujutro su nastavili put u Crnu Goru. 

"Veoma smo zahvalni ovim ljudima koji su nam pomogli i ugostili nas kao pravi prijatelji. Nikada to nećemo zaboraviti", rekla je Džejn.

(Foto:Info liga)

Тагови: