Zoran Đorđević

Nekima smeta saradnja Srbije i Srpske, ali granice više ne postoje

  • 23.09.2019. 09:51

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević rekao je da nekima smeta saradnja Republike Srpske i Srbije, ali da granice više ne postoje.

"To je pitanje za njih, zašto im smeta saradnja. Mi gledamo naša posla. Nama je važno da se paralelno razvija i Republika Srpska i Srbija, jer to je u interesu naših građana. Nama je vrlo bitno, kada je riječ o investicijama, da neke od njih budu pozicionirane prvo tako da mogu da rade i ljudi iz Srpske", istakao je Đorđević.

Prema njegovim riječima, treba raditi na tome i zajednički čuvati stanovništvo i građane da bi bilo dovoljno radne snage u budućnosti.

On je dodao da je Srbija usmjerena i uperena pogledom u Srpsku, jer joj je veoma važno da Republika Srpska bude jaka, a njeni građani da uživaju sve privilegije.

"Republika Srpska je u srcu svakog građanina Srbije. Kao što i srpski član Predsjedništva BiH /Milorad Dodik/ kaže vi ste pogledom usmjereni ka Srbiji, a od kada je na čelo Srbije došao Aleksandar Vučić ta situacija je umnogome promijenjena na bolje", rekao je Đorđević.

On je za današnji "Glas Srpske" istakao da je ostanak građana i život u Republici Srpskoj od izuzetne važnosti svima u Srbiji kojima je veoma bitno da Srpska bude jaka.

"Zato se naša ljubav ne mjeri finansijskim sredstvima koja dajemo. Primjereno i prirodno je da Srbija pomaže srpski narod, ma gdje se on nalazi. To je najmanje što možemo da učinimo. Sve ovo što činite u Istočnom Sarajevu i u cijeloj Srpskoj jeste kao da činite i za nas. Bitno nam je da budete marljivi i možda ne vidite koliko ste izgradili, ali mi koji s vremena na vrijeme dođemo vidimo velike promjene", kaže on.

Đorđević vjeruje da će život i ljubav između Srpske i Srbije jačati iz godine u godinu. 

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм