Novi Sad

Nevjerovatan prizor u jednom od izgorjelih stanova: Vatra nije zahvatila samo svetu knjigu

  • Извор: Агенције
  • 14.12.2021. 09:28

U velikom požaru koji je juče izbio je oko 15.30 u višespratnoj stambenoj zgradi na Limanu 4 u Novom Sadu jedna stvar je odoljela.

Kako se vidi na fotografiji koju je objavio 192.rs u u jednom od stanova koji su gorjeli, "preživjela" je knjiga na kojoj je Sveti Nikolaj Velimirović, dok se oko nje vidi garež.


Na sreću, u ovom požaru povrijeđenih nije bilo, a požar je lokalizovan oko 19 sati.

Požar je zahvatio tavanske prostorije na sedmom, posljednjem spratu zgrade, odnosno oko 200 kvadratnih metara krovne konstrukcije.

U potkrovlju zgrade požarom su zahvaćena jedan ili dva stana. Evakuisano je više od 20 stanara, a u gašenju požara angažovano je pet vozila sa 14 vatrogasaca, koji su ostali da dežuraju i poslije lokalizovanja požara.

Prema riječima jedne stanarke ove zgrade, požar je buknuo u stanu na posljednjem, šestom spratu, kada se navodno u dječijoj sobi zapalio laptop, piše Blic. Ipak, kako prenosi N1, uzrok požara bi mogle da budu automobilske gume koje je neko držao na tavanu. Požar se jako brzo širio, ali, na sreću, stanari su na vrijeme shvatili šta se dešava i krenuli su ka izlazu, usput dozivajući jedne druge da izađu napolje. 

Požar je, kažu, zahvatio tavan, od kojih su oni napravili ostave u kojima su držali razne stvari. Ove prostorije na tavanu su pregrađene kartonskim zidovima koji su vjerovatno doprinijeli rasplamsavanju vatre.

Materijalna šteta će sigurno biti velika, a konačnu cifru će povećati i crijep koji je padao sa krova na okolna parkirana vozila.


Vučević: Grad će pomoći u sanaciji štete

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je sve stanare koji su danas u požaru ostali bez krova nad glavom da se jave u Mjesnu zajednicu "Ostrvo", u Narodnog fronta 81, na Limanu, jer će im Grad svima obezbjediti smještaj.

Zajedno sa JKP Stan, Grad će pomoći i u sanaciji štete na krovu, naveo je Vučević. On je zahvalio komunalnim milicajcima koji su pomogli da se iz zgrade evakuišu jedna beba i jedna baka.


  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)